Thanksgiving-kalkun med løk- og selleristuffing
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Avansert
Her er oppskrift på alt du trenger til Thanksgiving-kalkunen; stuffing, søtpoteter, potetmos, tranebærsaus og fløtesaus.
Ingredienser
8 porsjoner
-
1 stk. kalkun, ca. 5 kg -
ca.
3 ss smeltet smør til pensling -
1,5 ts salt -
1,5 ts pepper
Løk- og selleristuffing:
-
2 stk. grovhakket løk -
4 stilker grovhakket stilkselleri (stangselleri) -
300 g frisk sjampinjong -
1 stk. loff i terninger -
250 g smør -
1 bunt hakket bladpersille -
4 ss hakket frisk basilikum eller litt tørket -
4 ss hakket frisk salvie eller litt tørket -
2 ss paprikapulver -
1 ts revet muskatnøtt -
1 ts salt -
1 ts pepper
Søtpoteter:
-
3 stk. søtpotet -
200 g smør -
1,25 dl brunt sukker -
ca.
0,5 dl vann (evt. litt mer)
Hjemmelaget potetmos:
-
ca.
15 stk. potet -
100 g smør -
ca.
2 dl matfløte , evt. melk eller kremfløte -
1 ts salt -
0,5 ts pepper
Tranebærsaus:
-
0,75 dl vann -
5 dl tranebær -
200 g sukker -
skall av
1 stk. appelsin
Fløtesaus:
-
1,5 l kalkunkraft (laget på innmatposen i kalkunen) -
1,5 dl hvetemel -
2 dl kremfløte -
1 ts soyasaus -
0,5 pose pepper -
4 dråper sukkerkulør -
ca.
2 ss portvinsgelé / ripsgelé -
eller
2 ts dijonsennep
Slik gjør du
Pynt for eksempel fatet med bladpersille, fiken, sharonfrukt, små paprika og papaya. Server kalkunen med søtpoteter, potetmos, kokte gulrøtter, tranebærsaus og fløtesaus.