Tartar av avokado og kongekrabbe

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Denne forretten kan også lages med vanlig krabbe, reker, scampi eller hummer i stedet for kongekrabbe.

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. avokado , renset og skåret i små terninger
  • 400 g renset kjøtt av kongekrabbe
  • 1 ss rapsolje
  • 1 ss finhakket frisk gressløk
  • 2 ss finhakket frisk koriander
  • saften av 1 stk. lime

Soya-/ingefærdressing:

  • 0,5 dl eplecidereddik
  • 1 dl søt soyasaus (ketjap manis)
  • 2 ss flytende honning
  • 2 ss revet frisk ingefær
  • 1 båt finhakket hvitløk

Pynt:

  • 1 pk frisk brønnkarse eller frisk koriander

Slik gjør du

  1. Kok opp alle ingrediensene til dressingen, unntatt koriander, og kok inn til en sirupsaktig konsistens. Avkjøl og bland inn finhakket koriander rett før servering.
  2. Stek kongekrabbe på høy temperatur sammen med litt olje til du har fått en fin farge på begge sider. Ta krabben av varmen og la den hvile litt før du kutter den i mindre biter. Husk og spare noen fine biter som skal ligge på retten.  
  3. Bland forsiktig sammen kongekrabbe, avokado, gressløk og koriander. Smak til med limesaft, salt og pepper.
  4. Form tartaren rett på tallerkenen. Bruk gjerne en ring laget av plastark eller en liten kopp for å få en pen fasong. Anrett med biter av kongekrabbe og drypp dressingen rundt. Pynt med frisk brønnkarse.