Tapasribbe med sviskepuré

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Har du ribberester er dette en perfekt rett å lage. Den deilige sviskepuréen gir ribba en ekstra god smak. Retten passer godt på et tapasbord i romjula, eller hvis du vil kose deg med noe godt til kvelds. 

Ingredienser

porsjoner
  • 600 g stekt ribbe

Sviskepuré:

  • 15 stk. svisker
  • 4 ss hakkede hermetiske tomater
  • 2 ss frisk basilikum
  • 1 ts honning
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper

Slik gjør du

1. Skjær av svor og bein på ribba, del den i små porsjonsstykker.

2. Kjør svisker, hermetisk tomat, basilikum og honning til puré med en stavmikser/foodprosessor, smak til med salt og pepper.

Usikker på hvilken honning du skal velge? Vi heier på norske produsenter - velg norsk honning når du har mulighet. I tillegg finnes det utallige typer å velge i. Lær mer om honning her!

3. Smør sviskepuré på ribbestykkene og legg dem i en ildfast form. Sett formen i ovnen og stek på 200 ºC i 20-30 minutter.

Sett et fat med ribbestykkene på et tapasbord, eller spis dem som en koserett med for eksempel en salat med eple- og selleri.