Tapasribbe med sviskepuré
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Har du ribberester er dette en perfekt rett å lage. Den deilige sviskepuréen gir ribba en ekstra god smak. Retten passer godt på et tapasbord i romjula, eller hvis du vil kose deg med noe godt til kvelds.
Ingredienser
-
600 g stekt ribbe
Sviskepuré:
-
15 stk. svisker -
4 ss hakkede hermetiske tomater -
2 ss frisk basilikum -
1 ts honning -
0,5 ts salt -
0,5 ts pepper
Slik gjør du
1. Skjær av svor og bein på ribba, del den i små porsjonsstykker.
2. Kjør svisker, hermetisk tomat, basilikum og honning til puré med en stavmikser/foodprosessor, smak til med salt og pepper.
Usikker på hvilken honning du skal velge? Vi heier på norske produsenter - velg norsk honning når du har mulighet. I tillegg finnes det utallige typer å velge i. Lær mer om honning her!
3. Smør sviskepuré på ribbestykkene og legg dem i en ildfast form. Sett formen i ovnen og stek på 200 ºC i 20-30 minutter.
Sett et fat med ribbestykkene på et tapasbord, eller spis dem som en koserett med for eksempel en salat med eple- og selleri.