Svinekam med sopp og eplepuré

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Kotelett av svinekam i en helt ny juledrakt, sammen med krydret eplepuré, stekt sopp og pannesaus med rødvinssjy. Se på det som en alternativ julerett, når du trenger pause fra tradisjonell ribbe eller pinnekjøtt. Dette er Kokkens Jul, ved Håvard Onsøyen. Julekos på stjernenivå!

Ingredienser

porsjoner
  • 500 g kotelett av svinekam
  • 1 ss nøytral olje
  • 20 g smør
  • 3 båter hvitløk
  • 5 kvister frisk timian

Rødvinssjy:

  • 1 stk. sjalottløk
  • 2 båter hvitløk
  • 5 kvister frisk timian
  • 1 ss nøytral olje
  • 1 dl rødvin
  • 3 dl kyllingkraft
  • 2 stk. hel kanel
  • 5 stk. hel nellik
  • 2 stk. stjerneanis
  • 10 stk. grønne pepperkorn
  • 1 ts sitronsaft

Eplepuré:

  • 4 stk. eple
  • 2 stk. hel kanel
  • 5 stk. hel nellik
  • 1 stk. stjerneanis
  • 30 g smør
  • 50 g hvitvin
  • 2 dl vann
  • 1 ts sitronsaft

Stekt traktkantarell:

  • 1 stk. sjalottløk
  • 200 g sopp , traktkantarell eller annen sopp
  • 50 g smør
  • 100 g frisk spinat

Slik gjør du

Dette er en av flere oppskrifter fra Kokkens Jul, en Youtube-serie fra MatPrat. Se hele serien her!

Server eplepuré sammen med skiver av svin og stekt traktkrantrell- og spinat. Topp med en raus mengde saus.

bar