Svinekam med sellerirotpuré og appelsinsaus

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Røkt svinekam, deilig sellerirotpuré og en fantastisk syrlig saus med appelsin er topp å servere til gode venner eller på hytta. Vi har valgt å servere med brokkolini, men her er det fritt fram for å bruke de grønnsakene du liker best.

Ingredienser

porsjoner
  • ca. 1,5 kg røkt svinekam
  • 1 ts kvernet pepper
  • 2 stk. løk
  • 2 stk. gulrot
  • 1 stk. appelsin
  • 6 båter hvitløk
  • 8 stk. stjerneanis
  • 4 kvister frisk timian
  • 0,5 l kokende vann

Appelsinsaus:

  • 2 stk. appelsin
  • 1 ss revet frisk ingefær
  • 1 dl brunt sukker
  • 0,5 dl rødvinseddik
  • 0,5 dl soyasaus

Selleripuré

  • 600 g sellerirot
  • 250 g melen potet
  • 2 ss smør
  • ca. 3 dl melk eller fløte

Til servering:

  • 400 g brokkolini
  • 1 ss smør

Slik gjør du

Server gjerne i dype tallerkener med resten av sausen ved siden av.

bar