Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Wagyu sushi

Sushi med wagyu

Ingredienser

porsjoner

sushiris:

  • 1 dl riseddik
  • 4 ss sukker
  • 2 ts salt
  • 500 g sushiris
  • 750 g vann

Til servering:

  • 0,5 ts salt
  • 2 ss lakserogn
  • 1 ss ristede sesamfrø
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 330 kcal
Fett 12 g
Protein 15 g
Karbohydrater 39 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Denne retten tar sushi til nye høyder! Nigiri med wagyu er eksklusivt, lekkert og fantastisk godt. Så mørt at det smelter på tunga. Server med rogn og ristede sesamfrø, eller nyt den plain.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

sushiris:

  • 1 dl riseddik
  • 4 ss sukker
  • 2 ts salt
  • 500 g sushiris
  • 750 g vann

Til servering:

  • 0,5 ts salt
  • 2 ss lakserogn
  • 1 ss ristede sesamfrø
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 330 kcal
Fett 12 g
Protein 15 g
Karbohydrater 39 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Tataki er en japansk tilberedningsmetode der fisk eller kjøtt raskt stekes eller grilles på høy varme, slik at utsiden blir godt stekt, mens innsiden forblir saftig og rå.

Regel for blandingsforhold: 3 deler vann til 2 deler ris. Bruker du f.eks. 500 g tørr ris, skal du bruke 750 g vann. Skal du bruke 1 kg tørr ris, skal du bruke 1,5 liter vann. 

Når man lager nigiri sushi, bør den ideelle vekten for risbiten (kalt "shari") være rundt 20-25 gram. Under Edo-perioden var imidlertid nigiri sushi omtrent tre ganger så stor som moderne sushi.

Topp nigiri med rogn og ristede sesamfrø, elller server den plain for å makse kjøttsmaken!

Lyst til å bli sushi-ekspert før neste sosiale sammenkomst? Vi har laget en sushi ordbok, med de mest kjente begrepene i sushi-universet!

Wagyu sushi

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12428, server:MP-PRD-WEB14 15.12.2024 21:46:01