Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Stekt lam med tabbouleh

Stekt lam med tabbouleh

Ingredienser

4  porsjoner

Tabbouleh:

  • 225 g bulgur
  • 1 stk. hakket rødløk
  • 1 stk. flådd tomat ,uten kjerner, skåret i terninger
  • 0,5 stk. agurk uten kjerne, skrelt og skåret i terninger
  • 50 g rosiner eller korinter
  • 2 ss hakket frisk mynte
  • 1 ss hakket frisk koriander

Sitron- og honningdressing:

  • saften av 1 stk. sitron
  • 1 båt presset hvitløk
  • 1 ts flytende honning
  • 0,5 dl olivenolje

salt og kvernet pepper

Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 520 kcal
Fett 23 g
Protein 30 g
Karbohydrater 45 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Tabbouleh er en salat som er vanlig i Midtøsten. Bulgur er kokte hele hvetekorn som er tørket og knust. Den skal ikke kokes, men kun bløtlegges i kokende vann noen minutter før den er klar til bruk.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

4  porsjoner

Tabbouleh:

  • 225 g bulgur
  • 1 stk. hakket rødløk
  • 1 stk. flådd tomat ,uten kjerner, skåret i terninger
  • 0,5 stk. agurk uten kjerne, skrelt og skåret i terninger
  • 50 g rosiner eller korinter
  • 2 ss hakket frisk mynte
  • 1 ss hakket frisk koriander

Sitron- og honningdressing:

  • saften av 1 stk. sitron
  • 1 båt presset hvitløk
  • 1 ts flytende honning
  • 0,5 dl olivenolje

salt og kvernet pepper

Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 520 kcal
Fett 23 g
Protein 30 g
Karbohydrater 45 g

Slik gjør du

  1. Brun lammefileten raskt på alle sider. Krydre med salt og pepper og stek ferdig i ovnen ved 125 °C til det har en kjernetemperatur på  60-65 °C for medium stekt filt. La kjøttet hvile i noen minutter før det skjæres i skiver og serveres sammen med salaten.
  2. Bløtlegg bulguren slik det står på pakken. Sil fra vannet og press ut så mye væske som mulig. Ha den i en bolle og rør inn resten av ingrediensene.
  3. Bland sammen ingrediensene til dressingen og hell den over salaten. Bland godt og smak til.

    Usikker på hvilken honning du skal velge? Vi heier på norske produsenter - velg norsk honning når du har mulighet. I tillegg finnes det utallige typer å velge i. Lær mer om honning og smak!

Istedet for ytrefilet av lam (lammefilet) kan du også bruke fårefilet.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12428, server:MP-PRD-WEB11 15.12.2024 05:41:53