Stekt lam med tabbouleh

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Tabbouleh er en salat som er vanlig i Midtøsten. Bulgur er kokte hele hvetekorn som er tørket og knust. Den skal ikke kokes, men kun bløtlegges i kokende vann noen minutter før den er klar til bruk.

Ingredienser

4  porsjoner
  • 400 g ytrefilet av lam eller fårefilet
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 ss smør

Tabbouleh:

  • 225 g bulgur
  • 1 stk. hakket rødløk
  • 1 stk. flådd tomat ,uten kjerner, skåret i terninger
  • 0,5 stk. agurk uten kjerne, skrelt og skåret i terninger
  • 50 g rosiner eller korinter
  • 2 ss hakket frisk mynte
  • 1 ss hakket frisk koriander

Sitron- og honningdressing:

  • saften av 1 stk. sitron
  • 1 båt presset hvitløk
  • 1 ts flytende honning
  • 0,5 dl olivenolje

salt og kvernet pepper

Slik gjør du

  1. Brun lammefileten raskt på alle sider. Krydre med salt og pepper og stek ferdig i ovnen ved 125 °C til det har en kjernetemperatur på  60-65 °C for medium stekt filt. La kjøttet hvile i noen minutter før det skjæres i skiver og serveres sammen med salaten.
  2. Bløtlegg bulguren slik det står på pakken. Sil fra vannet og press ut så mye væske som mulig. Ha den i en bolle og rør inn resten av ingrediensene.
  3. Bland sammen ingrediensene til dressingen og hell den over salaten. Bland godt og smak til.

    Usikker på hvilken honning du skal velge? Vi heier på norske produsenter - velg norsk honning når du har mulighet. I tillegg finnes det utallige typer å velge i. Lær mer om honning her!

Istedet for ytrefilet av lam (lammefilet) kan du også bruke fårefilet.