Stekt lam med tabbouleh
- Tid
- 40–60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Tabbouleh er en salat som er vanlig i Midtøsten. Bulgur er kokte hele hvetekorn som er tørket og knust. Den skal ikke kokes, men kun bløtlegges i kokende vann noen minutter før den er klar til bruk.
Ingredienser
4 porsjoner
-
400 g ytrefilet av lam eller fårefilet -
1 ts salt -
0,5 ts pepper -
2 ss smør
Tabbouleh:
-
225 g bulgur -
1 stk. hakket rødløk -
1 stk. flådd tomat ,uten kjerner, skåret i terninger -
0,5 stk. agurk uten kjerne, skrelt og skåret i terninger -
50 g rosiner eller korinter -
2 ss hakket frisk mynte -
1 ss hakket frisk koriander
Sitron- og honningdressing:
-
saften av
1 stk. sitron -
1 båt presset hvitløk -
1 ts flytende honning -
0,5 dl olivenolje
salt og kvernet pepper
Slik gjør du
- Brun lammefileten raskt på alle sider. Krydre med salt og pepper og stek ferdig i ovnen ved 125 °C til det har en kjernetemperatur på 60-65 °C for medium stekt filt. La kjøttet hvile i noen minutter før det skjæres i skiver og serveres sammen med salaten.
- Bløtlegg bulguren slik det står på pakken. Sil fra vannet og press ut så mye væske som mulig. Ha den i en bolle og rør inn resten av ingrediensene.
- Bland sammen ingrediensene til dressingen og hell den over salaten. Bland godt og smak til.
Usikker på hvilken honning du skal velge? Vi heier på norske produsenter - velg norsk honning når du har mulighet. I tillegg finnes det utallige typer å velge i. Lær mer om honning og smak!
Istedet for ytrefilet av lam (lammefilet) kan du også bruke fårefilet.