Sørafrikanske kyllingspyd (Sosaties)

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

I Sør-Afrika kaller man grillspyd for sosaties. Eddik i marinaden, kylling, aprikos og sterke krydder er en typisk kombinasjon som er mye brukt i det sørafrikanske kjøkken. 

Ingredienser

porsjoner
  • 500 g kylling lårfilet i biter
  • 24 stk. tørket aprikos
  • 6 ss hvitvinseddik
  • 4 ss olivenolje
  • 2 ts brunt sukker
  • 2 ts malt spisskummen
  • 1 ts malt koriander
  • 2 ts karri

Slik gjør du

  1. Tre kyllingbiter og aprikos på spydene.
  2. Bland sammen eddik, olivenolje, sukker, spisskummen, koriander og karri. Dekk spydene med marinaden og la dem ligge minst to timer slik. Gjerne over natten.
  3. Grill spydene til kyllingbitene er gjennomstekt, ca. 3 minutter på hver side

Server med ris med løk og ferskenchutney.