Skinkestek med appelsinkokte gulrøtter
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Lager du skinkestek med appelsinkokte gulrøtter får du sprø svor, saftig kjøtt og smakfullt tilbehør på en og samme gang. Det er ord som gir de fleste vann i munnen.
Ingredienser
8 porsjoner
-
2 kg skinkestek med svor -
4 ts salt -
1 ts pepper -
2 dl kokende vann -
50 g smør -
2 ss finhakket bladpersille
Appelsinkokte gulrøtter:
-
10 stk. gulrot -
8 dl ferskpresset appelsinjuice /-saft -
skall av
0,25 stk. appelsin (kun det oransje) -
1 stk. stjerneanis -
4 stk. hel nellik -
1 ts revet frisk ingefær
Slik gjør du
Server saftig skinkestek med appelsinkokte gulrøtter, smørsaus og kokte poteter.