Skinke- og persilleterrin
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Jambon persillè, som denne retten også kalles, er en herlig gammeldags rett som egner seg like godt som en lett sommermiddag med ferske nypoteter, til frokost eller lunsj i jula, eller som forrett med salat og hjemmelaget majones. Den er laget av kjøttet fra ferske svineknoker, som har fått trekke lenge på lav temperatur. Det gir en naturlig stivelse til den deilige kraften.
Ingredienser
6 porsjoner
-
3 stk. lettsaltet svineknoke -
1 stk. løk -
4 stk. hel nellik -
3 båter hvitløk -
4 stk. sjalottløk -
2 stilker frisk estragon -
3 stilker frisk timian -
8 stk. hel pepper -
7,5 dl tørr hvitvin -
1 bunt stor bladpersille -
0,5 dl hvitvinseddik
Slik gjør du
Server med små sylteagurker, majones og godt brød.
Holdbar i kjøleskap i minst en uke.