Saus Bourgogne

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Saus Bourgogne serverte Charles Tjessem til okse indrefilet når han vant verdensmesterskapet i kokkekunst i Lyon i Frankrike. Men ikke la det skremme deg. Sausen tar riktig nok litt tid å lage, men helt overkommelig for de fleste.

Ingredienser

porsjoner
  • 2 kg oksebryst
  • 6 skiver bacon
  • 2 stk. løk
  • 1 stk. sellerirot
  • 4 båter hvitløk
  • 1 stk. gulrot
  • 1 flaske rødvin
  • 2 stk. friske laurbærblad
  • 1 ss hel pepper
  • 3 l vann eller kraft
  • 100 g smør
  • 2 ts salt
  • 2 ts nykvernet pepper

Slik gjør du

  1. Kutt oksebryst i mindre stykker. Skrell og kutt grønnsaker i grove biter,
  2. Stek kjøttet på sterk varme så det blir raskt godt brunt. Tilsett bacon og grønnsaker og stek til alt har en fin og gyllen farge.
  3. Tilsett rødvin og kok dette helt ned til sirup, tilsett vann eller kraft. Kok opp igjen, skru ned til medium varme, skum av og la dette småkoke i ca. 2 timer.
  4. Sil av og rør inn kaldt smør skåret i små treninger. Smak til med salt og nykvernet sort pepper.