Saus Bourgogne
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Avansert
Saus Bourgogne serverte Charles Tjessem til okse indrefilet når han vant verdensmesterskapet i kokkekunst i Lyon i Frankrike. Men ikke la det skremme deg. Sausen tar riktig nok litt tid å lage, men helt overkommelig for de fleste.
Ingredienser
porsjoner
-
2 kg oksebryst -
6 skiver bacon -
2 stk. løk -
1 stk. sellerirot -
4 båter hvitløk -
1 stk. gulrot -
1 flaske rødvin -
2 stk. friske laurbærblad -
1 ss hel pepper -
3 l vann eller kraft -
100 g smør -
2 ts salt -
2 ts nykvernet pepper
Slik gjør du
- Kutt oksebryst i mindre stykker. Skrell og kutt grønnsaker i grove biter,
- Stek kjøttet på sterk varme så det blir raskt godt brunt. Tilsett bacon og grønnsaker og stek til alt har en fin og gyllen farge.
- Tilsett rødvin og kok dette helt ned til sirup, tilsett vann eller kraft. Kok opp igjen, skru ned til medium varme, skum av og la dette småkoke i ca. 2 timer.
- Sil av og rør inn kaldt smør skåret i små treninger. Smak til med salt og nykvernet sort pepper.