Safrankylling

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Kyllingfiletene får virkelig et løft i denne gylne, duftende retten! Safran har en fantastisk aroma, og sammen med kardemomme, hvitløk og chili gir den retten et eksotisk preg. 

Ingredienser

4  porsjoner
  • 4 stk. kyllingfilet eller kyllinglår
  • 0,5 ts safran
  • 0,5 ts malt kardemomme
  • 0,5 stk. finhakket løk
  • 1 stk. rød chili
  • 3 ss maisolje
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 0,5 dl hvitvin eller vann
  • 1 stk. hvitløk , delt i båter

Slik gjør du

Server safrankyllingen med ris og grønnsaker etter smak.

I stedet for kyllingfilet kan du også bruke kyllinglår naturell i denne retten. Øk i så fall steketiden til en god halvtime.