Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Safrankylling

Safrankylling

Ingredienser

4  porsjoner
  • 4 stk. kyllingfilet eller kyllinglår
  • 0,5 ts safran
  • 0,5 ts malt kardemomme
  • 0,5 stk. finhakket løk
  • 1 stk. rød chili
  • 3 ss maisolje
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 0,5 dl hvitvin eller vann
  • 1 stk. hvitløk , delt i båter
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 295 kcal
Fett 11 g
Protein 42 g
Karbohydrater 4 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Kyllingfiletene får virkelig et løft i denne gylne, duftende retten! Safran har en fantastisk aroma, og sammen med kardemomme, hvitløk og chili gir den retten et eksotisk preg. 

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

4  porsjoner
  • 4 stk. kyllingfilet eller kyllinglår
  • 0,5 ts safran
  • 0,5 ts malt kardemomme
  • 0,5 stk. finhakket løk
  • 1 stk. rød chili
  • 3 ss maisolje
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 0,5 dl hvitvin eller vann
  • 1 stk. hvitløk , delt i båter
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 295 kcal
Fett 11 g
Protein 42 g
Karbohydrater 4 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Server safrankyllingen med ris og grønnsaker etter smak.

I stedet for kyllingfilet kan du også bruke kyllinglår naturell i denne retten. Øk i så fall steketiden til en god halvtime.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    version:11.21.1.12428, server:MP-PRD-WEB14 15.12.2024 14:33:24