Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Gratinert svinekam med bønne- og tomatsalat

Sennepsgratinert svinekam med bønne- og tomatsalat

Ingredienser

porsjoner
  • ca. 2 kg røkt svinekam med bein
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 2 stk. gulrot
  • 1 stk. løk
  • 2 stilker frisk timian
  • 3 dl vann

Sennesgratinering

  • 3 ss grov dijonsennep
  • 2 ss honning
  • 1 ss frisk persille
  • 0,25 ts kvernet pepper

Bønne- og tomatsalat

  • 100 g aspargesbønner
  • 150 g cherrytomat
  • 1 boks hvite bønner (ferdig kokt) á 380 g
  • 0,5 stk. rødløk
  • 1 ts dijonsennep
  • 1 ss flytende honning
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 2 ss balsamicoeddik
  • 3 ss olivenolje
  • 1 ss frisk persille
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Røkt svinekam med bein er deilig røff og rustikk mat som egner seg godt til et raust vennelag. Avslutt steketiden med å gni kammen inn med honning, sennep og urter, og server med en fargerik og smakfull salat med bønner og cherrytomater. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • ca. 2 kg røkt svinekam med bein
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 2 stk. gulrot
  • 1 stk. løk
  • 2 stilker frisk timian
  • 3 dl vann

Sennesgratinering

  • 3 ss grov dijonsennep
  • 2 ss honning
  • 1 ss frisk persille
  • 0,25 ts kvernet pepper

Bønne- og tomatsalat

  • 100 g aspargesbønner
  • 150 g cherrytomat
  • 1 boks hvite bønner (ferdig kokt) á 380 g
  • 0,5 stk. rødløk
  • 1 ts dijonsennep
  • 1 ss flytende honning
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 2 ss balsamicoeddik
  • 3 ss olivenolje
  • 1 ss frisk persille

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Kjøttet er ferdig stekt når termometeret viser 68-72 °C. Dette tar 2 1/2 - 3 timer, avhengig av tykkelsen på kjøttet. Steker du kjøttet på høyere temperatur, vil steketiden bli kortere. 

Kraften fra den ildfaste formen kan du godt bruke videre, for eksempel til å lage saus av. Sil kraften og jevn den med litt maisenna rørt ut i kaldt vann, eller lage en meljevning og smak til sausen med en skvett fløte. Grønnsakene kan du serveres ved siden av. 

Gratinert svinekam med bønne- og tomatsalat

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8745, server:MP-PRD-WEB15 26.04.2024 15:33:47