Rødvinskokt lammebog med speltrisotto

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Bogen er en av de mest smaksrike delene av lammet, den trenger bare litt god tid i ovnen for å bli saftig og mør. Her serveres den med en spennende speltrisotto.

Ingredienser

4  porsjoner
  • 1,5 kg lammebog
  • 2 ss nøytral olje til steking
  • 4 stk. gulrot i skiver
  • 2 stk. stilkselleri (stangselleri) i skiver
  • 3 stk. rødløk i båter
  • 3 båter hakket hvitløk
  • 12 blader frisk salvie
  • 8 stk. hel pepper
  • 2 ss nøytral olje
  • 3,5 dl rødvin
  • 3,5 dl lammekraft eller annen kjøttkraft
  • 200 g perlespelt/ hel spelt eller byggryn
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper

Slik gjør du

  1. Varm olje i en stor stekepanne. Brun lammebogen på alle sider og legg den til side. Ha i litt ekstra olje og fres halvparten av grønnsakene myke, ca. 2-3 minutter. Ha i hvitløk, salvie og pepperkorn og rør rundt.
  2. Legg bogen i en ildfast form sammen med stekte grønnsaker. Hell over rødvin og kraft, og dekk den godt med aluminiumsfolie. Sett formen midt i ovnen på 150 °C i ca. 3 ½ time, til kjøttet er mørt og løsner fra bena. Snu bogen et par ganger under steketiden, øs over med kraften. Ta lammebogen ut av formen og pakk den i folie.
  3. Fres resten av grønnsakene i en gryte, i ca. 2 minutter. Skyll perlespelt og bland den sammen med grønnsakene. Fres alt et par minutter under omrøring. Tilsett en øse av kraften fra lammebogen og la det småkoke i 15-20 minutter. Fyll på med mer kraft underveis. Smak til med salt og pepper.
  4. Rens kjøttet fra bogen, del det i biter og vend inn i speltrisottoen.