Reinsdyrtartar

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ytrefilet av rein er et utrolig mørt og smakfullt stykke kjøtt. Her har vi lagd en deilig tartar av ytrefileten, som serveres med syltet sopp og rødbeter. En perfekt liten forrett!

Ingredienser

4  porsjoner
  • 400 g ytrefilet av reinsdyr
  • 2 stk. sjalottløk
  • 2 ss finhakket frisk gressløk
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper

Syltet sopp:

  • 100 g sopp eks. østerssopp eller kantarell
  • 1,5 dl vann
  • 1 dl sukker
  • 0,5 dl eplecidereddik
  • 0,5 ts salt
  • 2 stilker frisk timian

Solbærsaus:

  • 100 g solbær
  • 0,5 dl vann
  • 50 g sukker

  • 40 g syltede rødbeter

Slik gjør du

Sikker tilberedning av tartar. Svi av kjøttstykket på alle sider i en varm og tørr panne. Skjær av ytterlaget som er stekt. Nå sitter du igjen med et kjøttstykke som er fritt for overflatebakterier og som er klart til bruk. Ytterlaget kan også kuttes opp og brukes inn i tartaren, for ekstra smak. Husk rent utstyr og god kjøkkenhygiene.

  1. Finhakk reinsdyrfilet med en skarp kniv. Bland inn finhakket sjalottløk og urter, smak til med salt og pepper. Oppbevar kaldt til servering.
  2. Skjær sopp i mindre biter. Kok opp vann, sukker, eddik og salt i en kasserolle. Legg i soppen når sukker og salt har løst seg opp. La det småkoke i 2 minutter. Trekk kasserollen av platen og ha i timian. Avkjøl. Oppbevar kaldt på glass med lokk. 
  3. Kok opp solbær, vann og sukker og la det koke til bærene er helt bløte. Ha sausen i en fin sil og bruk en skje til å presse den igjennom. Smak til med litt mer sukker om nødvendig. Avkjøl helt. 
  4. Kutt syltet rødbete i fine terninger. 
  5. Form tartaren slik du selv ønsker. Vi har brukt en utstikkningsring som hjelpemiddel. 

Anrett reinsdyrtartaren på tallerken og topp med syltet sopp og rødbet. Hell litt av sausen rundt. Pynt gjerne med noen gressløkstilker. 

Vi har også en superdigg oppskrift på klassisk biff tartar servert med sprø pommes frites og grønn salat ved siden av.