Reinsdyrstek med ovnsbakte rotgrønnsaker

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Reinsdyrkjøtt har en eksotisk, naturkrydret smak. Her har reinsdyrstek fått følge av ovnsbakt potet og rotgrønnsaker. Enkelt, rustikt og fantastisk godt!

Ingredienser

porsjoner

Reinsdyrstek:

  • 1,5 kg surret reinsdyrstek
  • 2 ss smør til steking

Rotgrønnsaker:

  • 6 stk. gulrot
  • 3 stk. persillerot
  • 6 stk. sjalottløk
  • 18 stk. småpoteter
  • 2 ss nøytral olje
  • 1 ss hvitvinseddik
  • 3 ss brunt sukker
  • 3 stilker frisk timian

Sennepsvinaigrette:

  • 2 ts grov sennep
  • 2 ts hvitvinseddik
  • 2 ts honning
  • 1 - 1,5 dl nøytral olje
  • 0,5 ts salt

Slik gjør du

bar
bar
bar

Ta av “strømpen”, skjær steken i pene skiver og anrett på fjøl eller fat sammen med ovnsbakte rotgrønnsaker og sennepsvinagrette.

bar