Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Reinsdyrfilet med portvinssaus

Reinsdyrfilet med beter

Ingredienser

porsjoner

Grønnsaker:

  • 4 stk. rødbete
  • 4 stk. nepe eller tilsvarende med rotmiks
  • 3 ss olivenolje
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper

Portvinsaus:

  • 3 stk. sjalottløk
  • 2,5 ss smør
  • 1 ss brunt sukker
  • 3 dl portvin
  • 0,5 l reinsdyrkraft eller viltkraft
  • 1,5 ss maisenna
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 717 kcal
Fett 28 g
Protein 63 g
Karbohydrater 29 g

Oppskriftsintroduksjon

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Reinsdyr er selve "urdyret", og reinsdyrkjøtt er en kvalitetsråvare vi har all grunn til å være stolte av her i Norge. Med reinsdyrfilet kan du enkelt lage festmat i en ren gourmetklasse! Rødbeter og neper får en deilig sødme når de bakes, og blir et kjempegodt tilbehør.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Grønnsaker:

  • 4 stk. rødbete
  • 4 stk. nepe eller tilsvarende med rotmiks
  • 3 ss olivenolje
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper

Portvinsaus:

  • 3 stk. sjalottløk
  • 2,5 ss smør
  • 1 ss brunt sukker
  • 3 dl portvin
  • 0,5 l reinsdyrkraft eller viltkraft
  • 1,5 ss maisenna
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 717 kcal
Fett 28 g
Protein 63 g
Karbohydrater 29 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Smak på kraften dersom du kjøper ferdig viltkraft eller fond. Om kraften/fonden er veldig konsentrert kan det hende det ikke er nødvendig å koke inn sausen så mye. Om den ikke er konsentrert, kan det være lurt å koke den inn før den tilsttes sausen.

Reinsdyrfilet med portvinssaus 3a
Reinsdyrfilet med portvinssaus 3b

Server med for eksempel kokte mandelpoteter.

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.14225, server:MP-PRD-WEB11 17.05.2025 23:11:52