Reinsdyrfilet med pære, potet og sopp

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Noen ganger er kun det beste godt nok. Reinsdyrfilet gir garantert store matopplevelser og er perfekt mat å invitere gjester på!

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g ytrefilet av reinsdyr ,eventuelt indrefilet
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 ss smør eller olje
  • 1 ss finhakket frisk timian
  • 1 ss finhakket frisk salvie

Potet- og pæretårn:

  • 4 stk. potet
  • 4 stk. pære
  • 1 ss smør
  • 0,25 ts pepper
  • 0,5 ts salt

Saus:

  • 1 stk. sjalottløk
  • 1 ss smør
  • 2 dl rødvin
  • 1 pose sjysaus

Grønnsaker:

  • 100 g frisk spinat
  • 100 g sopp
  • 6 stk. sjalottløk
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 1 ss smør

Slik gjør du

  1. Skrell poteter og skjær poteter og pærer i 1/2 cm tykke skiver. Brun skivene i en varm stekepanne med smør. Krydre med salt og pepper. Ta dem ut og stable annenhver skive med pære og potet til et "pæretårn". Sett tårnene i en ildfast form.
  2. Skjær forsiktig av eventuelle hinner på reinsdyrfileten. Rull fileten i urtene, krydre med salt og pepper. Brun kjøttet i en varm stekepanne mer smør til det får en gyllen og fin farge. Legg kjøttet i formen sammen med pæretårnene og stek ferdig i ovnen på 125 °C i ca. 20 minutter. Stek til 60 °C for medium stekt eller 65-70 °C for medium pluss.
  3. Grovhakk sjalottløk og fres den i smør. Hell på rødvin og kok uten lokk til det halve mengden igjen. Lag ellers saus etter oppskrift på posen, men erstatt noe av vannet med rødvinsskyen.
  4. Skrell sjalottløk og skjær i fire på langs. Riv av stilkene på spinaten og skyll den godt i kaldt vann. La den renne godt av seg. Rens sopp og skjær i båter. Brun sopp og løk i en stekepanne med smør og vend inn spinaten mot slutten.

 Server reinsdyrfilet med potet- og pæretårn, saus og grønnsaker.