Pavlova med salt karamell

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Pavlova i langpanne er perfekt å lage når du skal ha en kake til mange. Klassisk Pavlova med fløtekrem og bær har du garantert smakt - prøv noe nytt! Her er en deilig sak med salt karamell, sprø cashewnøtter og syrlig granateple. Perfekt fyll oppå sprø marengsbunn og fløyelsmyk eggekrem. Kanskje blir den din nye favoritt?

Ingredienser

porsjoner

Marengs:

  • 6 stk. eggehvite
  • 0,5 ts salt
  • 375 g sukker
  • 3 ts maisenna
  • 1,5 ts hvitvinseddik

Salt karamell:

  • 180 g sukker
  • 130 g kremfløte
  • 150 g smør
  • 5 g flaksalt

Eggekrem:

  • 8 stk. eggeplomme
  • 6 dl melk
  • 1 dl sukker
  • 2 ss maisenna
  • 6 stk. gelatinplater

Pynt:

  • 240 g cashewnøtter uten salt
  • 1 stk. granateple
  • 3 dl kremfløte
  • 3 ss gresk yoghurt eller tyrkisk yoghurt
  • 4 stilker frisk mynte

Slik gjør du

Sett kaken sammen rett før servering, da holder marengsen seg sprø og god.
Marengsbunnen kan lages flere dager i forveien, bare oppbevar den tørt og innpakket i litt bakepapir. Varier gjerne med frukt og bær etter sesong, og har du dårlig tid kan du bruke en ferdig vaniljekrem også.