Pasta med reinsdyrmørbrad

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Her har du den perfekte koseretten i førjulstiden. Den møreste biffen fra reinsdyr servert  med pasta linguine, hvitløk, olivenolje og ristede nøtter.

Ingredienser

4  porsjoner
  • 600 g mørbrad av rein
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 2 ss smør

Pasta:

  • 250 linguine pasta
  • 4 ss olivenolje
  • 2 båter hvitløk
  • 1 ss fennikelfrø
  • 0,25 stk. rødkål
  • 2 stk. sjalottløk
  • 3 ss valnøttkjerner
  • 2 ss bladpersille
  • 50 g parmesan
  • 8 blader rød shiso

Slik gjør du

  1. Legg mørbraden på kjøkkenbenken, slik at den får temperert seg. Forvarm ovnen til 125°C.
  2. Gni kjøttet inn med salt og pepper og stek det i en stekepanne med smør til det har fått en fin stekeskorpe på begge sider. Legg kjøttet over i en ildfast form.
  3. Sett formen i stekeovnen. Bruk gjerne et steketermometer, og stek kjøttet til en kjernetemperatur på 55 °C - 60 °C (medium). La kjøttet hvile i ca. 10 minutter.
  4. Kok pasta som anvist på pakken, sil av vannet og skyll pastaen med kaldt vann. Sett til side.
  5. Skrell hvitløk og knus den. Grovhakk rødkål og finhakk sjalottløk.
  6. Varm opp olivenolje i en stor stekepanne eller gryte. Tilsett hvitløk og fennikelfrø. Stek til hvitløken begynner og få en gyllen farge.
  7. Ha i hakket sjalottløk og grovhakket rødkål.
  8. Vend inn finhakket bladpersille og revet parmesan i pastaen.
  9. Skjær mørbraden i skiver og server sammen med pasta og karse.