Pasta med reinsdyrmørbrad
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Her har du den perfekte koseretten i førjulstiden. Den møreste biffen fra reinsdyr servert med pasta linguine, hvitløk, olivenolje og ristede nøtter.
Ingredienser
4 porsjoner
-
600 g mørbrad av rein -
1 ts salt -
0,5 ts kvernet pepper -
2 ss smør
Pasta:
-
250 linguine pasta -
4 ss olivenolje -
2 båter hvitløk -
1 ss fennikelfrø -
0,25 stk. rødkål -
2 stk. sjalottløk -
3 ss valnøttkjerner -
2 ss bladpersille -
50 g parmesan -
8 blader rød shiso
Slik gjør du
- Legg mørbraden på kjøkkenbenken, slik at den får temperert seg. Forvarm ovnen til 125°C.
- Gni kjøttet inn med salt og pepper og stek det i en stekepanne med smør til det har fått en fin stekeskorpe på begge sider. Legg kjøttet over i en ildfast form.
- Sett formen i stekeovnen. Bruk gjerne et steketermometer, og stek kjøttet til en kjernetemperatur på 55 °C - 60 °C (medium). La kjøttet hvile i ca. 10 minutter.
- Kok pasta som anvist på pakken, sil av vannet og skyll pastaen med kaldt vann. Sett til side.
- Skrell hvitløk og knus den. Grovhakk rødkål og finhakk sjalottløk.
- Varm opp olivenolje i en stor stekepanne eller gryte. Tilsett hvitløk og fennikelfrø. Stek til hvitløken begynner og få en gyllen farge.
- Ha i hakket sjalottløk og grovhakket rødkål.
- Vend inn finhakket bladpersille og revet parmesan i pastaen.
- Skjær mørbraden i skiver og server sammen med pasta og karse.