Papayasalat med helstekt ytrefilet
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
En munnfull Thailand! Denne thaiinspirerte papayasalaten er både frisk og spicy, og servert sammen med helstekt ytrefilet av storfe blir det en lekker, lett og mettende rett.
Ingredienser
porsjoner
-
600 g ytrefilet av storfe -
2 ss nøytral olje , til steking
Marinade:
-
0,5 dl soyasaus -
1 båt finhakket hvitløk -
1 ss finhakket frisk ingefær -
0,5 stk. rød chili
Papayasalat:
-
1 stk. strimlet papaya , helst umoden -
2 båter hvitløk -
1 stk. rød chili , grovhakket -
2 ss rørsukker eventuelt palmesukker -
75 g peanøtter -
2 ss fiskesaus (asiatisk) -
saft av
1 stk. lime -
300 g meterbønner, yardbeans , delt i 5 cm store biter -
1 beger rød cherrytomat , delt i to
Kålsalat:
-
0,5 stk. finsnittet nykål, sommerkål -
0,5 stk. agurk , i staver -
0,5 potte finhakket frisk koriander
Slik gjør du
- Bland ingredienser til marinaden. Legg ytrefilet av storfe i en pose, hell over blandingen, og la kjøttet marinere i minimum 30 minutter, gjerne over natten.
- Brun kjøttet raskt på alle sider i en varm stekepanne med olje. Legg fileten over i en ildfast form. Stikk inn et steketermometer og sett formen i stekeovn på 125 °C. Stek fileten til ønsket kjernetemperatur. La fileten hvile i 15 minutter før du skjærer i den.
Fileten er lite stekt ved kjernetemperatut 55-60 °C, og medium stekt når steketermometeret viser 60-65 °C.
- Mos hvitløk og chili i en stor morter. Ha i sukker, peanøtter, fiskesaus og limesaft og mos videre til sukkeret er oppløst. Tilsett meterbønner, tomat og strimlet papaya.
Bruk gjerne palmesukker fra kokosnøttpalmens blomst istedet for rørsukker. Det har en aromatisk karamellaktig sukkersmak, og er mye brukt i det asiatiske kjøkken.
Bruker du en papayaskreller får du raskt fine, lange strimler. Skrelleren får du kjøpt i de fleste internasjonale butikker med asiatiske råvarer, eller på Internett.
- Bland salat av strimlet nykål, agurk og koriander.
Anrett kålsalat og papayasalat med tynne skiver av helstekt ytrefilet.