Pabellon Criollo fra Venezuela
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Venezuelas matkultur er sterkt påvirket av den vestlige verden. Mat består hovedsakelig av pannekaker, kylling, svinekjøtt, biff, supper og stuinger. Man kan imidlertid fremdeles finne originale retter, som for eksempel nasjonalretten pabellón criollo med oksekjøtt, bønner og ris, parillada som er en orgie av velsmakende kjøtt eller empanadas, en lefse med kjøtt, ost, bønner og haikjøtt. Dette er en fornorsket utgave av retten, på grunn av enkelte råvarer som kan være vanskelig å få tak her i landet.
Ingredienser
porsjoner
-
700 g bog av storfe uten ben (grytekjøtt) -
1 l vann -
1 stk. laurbærblad -
5 ss nøytral olje -
2 stk. gulrot , hakket -
2 stilker stilkselleri (stangselleri) , hakket -
2 stk. løk , hakket -
2 stk. rød paprika , hakket -
4 båter hvitløk , hakket -
1 boks hermetiske tomater -
ca.
3 ss worchestershiresaus -
1 ts salt -
0,5 ts pepper -
ca.
1 ts sukker
Slik gjør du
Serveres med bønner og ris med hakket koriander.
I Venezuela brukes sorte bønner, og ikke røde som vist på bildet.