Ovnsbakt kyllinggryte med tomat og brie
- Tid
- 40–60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Lag kyllinggryten med ris, tomat og brie halvt ferdig på kokeplata, og la den stå resten av tiden i stekeovnen. Det er lettvint og greit.
Ingredienser
porsjoner
-
1 ss olivenolje -
1 stk. finhakket løk -
150 g finhakket spekeskinke eller bacon -
4 stk. kyllingfilet , evt. strimlet kyllingkjøtt -
1 båt finhakket hvitløk -
300 g langkornet middagsris -
1 stk. kyllingbuljongterning -
0,5 l tomatsaus eller pastasaus -
0,5 potte hakket frisk basilikum
salt og kvernet pepper
-
200 g brie i skiver
Slik gjør du
- Varm olje i en stekepanne eller kjele som tåler å stå i stekeovn. Tilsett finhakket løk og la den bli myk og blank.
- Tilsett spekeskinke eller bacon og fres videre i ca. 2 minutter. Ha i kyllingstrimler og hakket hvitløk. La kyllingstrimlene få litt farge.
- Rør inn ris, tomatsaus, buljongterning og ca. 1/2 l vann. Krydre med salt og pepper, og kok opp. Sett lokk på pannen eller dekk den med folie og sett den midt i ovnen ved 180 °C. Stek i ca. 30 minutter, eller til risen har absorbert det meste av væsken.
- La pannen hvile på benken med lokket på i 5 minutter. Rør inn hakket basilikum. Legg skiver av brie som et lokk på toppen av risen og plasser pannen under varm grill i ovnen i ca. 5 minutter eller til osten begynner å smelte og bli gyllen.