Ovnsbakt kyllinggryte med tomat og brie

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Lag kyllinggryten med ris, tomat og brie halvt ferdig på kokeplata, og la den stå resten av tiden i stekeovnen. Det er lettvint og greit.

Ingredienser

porsjoner
  • 1 ss olivenolje
  • 1 stk. finhakket løk
  • 150 g finhakket spekeskinke eller bacon
  • 4 stk. kyllingfilet , evt. strimlet kyllingkjøtt
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 300 g langkornet middagsris
  • 1 stk. kyllingbuljongterning
  • 0,5 l tomatsaus eller pastasaus
  • 0,5 potte hakket frisk basilikum

salt og kvernet pepper

  • 200 g brie i skiver

Slik gjør du

  1. Varm olje i en stekepanne eller kjele som tåler å stå i stekeovn. Tilsett finhakket løk og la den bli myk og blank.
  2. Tilsett spekeskinke eller bacon og fres videre i ca. 2 minutter. Ha i kyllingstrimler og hakket hvitløk. La kyllingstrimlene få litt farge.
  3. Rør inn ris, tomatsaus, buljongterning og ca. 1/2 l vann. Krydre med salt og pepper, og kok opp. Sett lokk på pannen eller dekk den med folie og sett den midt i ovnen ved 180 °C. Stek i ca. 30 minutter, eller til risen har absorbert det meste av væsken.
  4. La pannen hvile på benken med lokket på i 5 minutter. Rør inn hakket basilikum. Legg skiver av brie som et lokk på toppen av risen og plasser pannen under varm grill i ovnen i ca. 5 minutter eller til osten begynner å smelte og bli gyllen.