Osteiskake med jordbær

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Denne iskaken kommer til å bli en av dine favorittdesserter. Søt, fyldig og god. Det kjekke med iskake er at du kan lage den når du har tid til overs og la den ligge i fryseren til du får gjester. På den måten har du alltid noe godt å by på.

Ingredienser

porsjoner
  • 0,5 pk digestive kjeks
  • 100 g smør
  • 3 dl kremfløte
  • 1 ts vaniljesukker
  • 3 stk. eggeplomme
  • 1,5 dl sukker
  • 200 g kremost naturell
  • 3 stk. eggehvite
  • 4 ss jordbærsyltetøy

Bærsaus:

  • 800 g frosne jordbær eller bringebær
  • 200 g melis
  • 4 ss sitronsaft

Slik gjør du

1. Smuldre kjeks. Smelt smør og rør det sammen med kjeksen. Trykk blandingen utover i en springform (24 cm i diameter), med bakepapir i bunnen.
2. Du må ha 3 skåler. Pisk fløte og vaniljesukker til krem i en skål. Rør sammen eggeplomme, sukker og kremost i en skål, og stivpisk eggehviter i den tredje. 
3. Vend alt forsiktig i sammen og hell det over i springformen. 
4. Legg syltetøy i kladder rundt på toppen av massen. Ta en kniv eller slikkepott og rør litt forsiktig rundt. Syltetøyet skal ikke blande seg med massen, bare bli marmorert i. Sett formen i fryseren minst 4 timer før servering. 

Server gjerne en bærsaus til. Kjør tinte jordbær eller bringebær, melis og sitronsaft til en jevn og glatt blanding i en foodprosessor. Dersom du lager saus av bringebær, bør du også sile den før servering.

5. Ta kaken ut av fryseren ca. 15 minutter før servering, og server gjerne osteiskaken sammen med en deilig bærsaus. Noen friske bær eller hermetisk frukt smaker også godt til.

Vi har flere fristende dessserter med jordbær.