Ossobuco med pasta

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Vi elsker varmende gryter med masse smak når temperaturen synker og mørket senker seg! Den italienske klassikeren ossobuco med kalveskank serverer vi her med den brede pastatypen papardelle, og et raust dryss gremolata over.

Ingredienser

porsjoner
  • 1 kg kalveskank
  • 1 stk. løk
  • 2 stk. gulrot
  • 2 stilker stilkselleri (stangselleri)
  • 1 stk. purre
  • 2 båter hvitløk
  • 1 dl olivenolje
  • 2 dl hvitvin
  • 1 boks hakkede tomater
  • 6 dl kalve- eller kyllingbuljong (utblandet)
  • 400 g papardelle pasta eller tagliatelle

Slik gjør du

  1. La kjøttet ligge på kjøkkenbenken i minst en time for å tempereres.
  2. Kutt løk, gulrot, stilkselleri og purre i små biter. Finhakk hvitløk.
  3. Tørk godt av kalveskivene og gjør et lite snitt i kanten slik at de ikke bøyer seg under steking.
  4. Varm en stor stekepanne med litt olje og brun kalveskivene godt på begge sider. Krydre med salt og pepper og flytt skivene over i en vid gryte.
  5. Tilsett resten av oljen i stekepannen og fres grønnsakene til de er myke og blanke. Ha grønnsakene i gryten med kjøttet og hell på hvitvin. Kok opp og la koke 2-3 minutter.
  6. Ha tomater og buljong i kjelen. Kok opp, senk varmen og sett på lokk. La gryten småkoke i ca. 1 ½ time, eller til kjøttet er helt mørt. Smak til med salt og pepper.
  7. Kok pasta etter anvisning på pakken.

Server ossobucoen rykende varm sammen med pastaen. Dryss godt med gremolata på toppen.