Oksekasserolle
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Dette er en europeisk crossover gryte med eksotiske kryddersmaker. Med engelsk mørkt øl i blir den en skikkelig smaksbombe.
Ingredienser
porsjoner
-
750 g benfri høyrygg av storfekjøtt , evt. bog -
2 ss nøytral olje -
2 stk. løk i båter -
4 stk. gulrot i skiver -
2 båter knust hvitløk -
1 flaske mørkt øl (a 0,33 l) -
1 stk. kjøttbuljongterning -
4 dl vann -
2 ts vineddik -
2 ts brunt sukker -
1 ts revet muskatnøtt -
1 stk. hel stjerneanis -
1 stk. laurbærblad -
2 ts tørket steinsopp -
200 g frisk sjampinjong eller aromasopp i skiver -
1 ss nøytral olje -
1 ts salt -
0,5 ts pepper -
2 ss hakket frisk kruspersille
Slik gjør du
- Skjær kjøttet i ca. 4x4 cm store terninger. Varm olje i tykkbunnet gryte og brun kjøttet i flere omganger, og sett kjøttet til side.
- Kutt løk i båter og gulrot i skiver. Fres grønnsakene til de begynner å få fin farge.
- Ha kjøttet tilbake i gryten, og hell i vann. Kok opp, senk varmen og legg på lokk. La gryten trekke i 1-1 ½ time, eller til kjøttet er blitt mørt.
- Tilsett øl, buljongterning, eddik, sukker, muskat, stjerneanis og laurbærblad.
- Del sopp i biter og fres i litt olje til de har fått fin farge og ha over i gryten.
- Rør ut maisenna i litt vann og spe det i gryten. Gi det hele et oppkok og smak til med salt og pepper.
- Dryss over hakket persille før servering.