Oksekasserolle

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Dette er en europeisk crossover gryte med eksotiske kryddersmaker. Med engelsk mørkt øl i blir den en skikkelig smaksbombe. 

Ingredienser

porsjoner
  • 750 g benfri høyrygg av storfekjøtt , evt. bog
  • 2 ss nøytral olje
  • 2 stk. løk i båter
  • 4 stk. gulrot i skiver
  • 2 båter knust hvitløk
  • 1 flaske mørkt øl (a 0,33 l)
  • 1 stk. kjøttbuljongterning
  • 4 dl vann
  • 2 ts vineddik
  • 2 ts brunt sukker
  • 1 ts revet muskatnøtt
  • 1 stk. hel stjerneanis
  • 1 stk. laurbærblad
  • 2 ts tørket steinsopp
  • 200 g frisk sjampinjong eller aromasopp i skiver
  • 1 ss nøytral olje
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 ss hakket frisk kruspersille

Slik gjør du

  1. Skjær kjøttet i ca. 4x4 cm store terninger. Varm olje i tykkbunnet gryte og brun kjøttet i flere omganger, og sett kjøttet til side.
  2. Kutt løk i båter og gulrot i skiver. Fres grønnsakene til de begynner å få fin farge.
  3. Ha kjøttet tilbake i gryten, og hell i vann. Kok opp, senk varmen og legg på lokk. La gryten trekke i 1-1 ½ time, eller til kjøttet er blitt mørt.
  4. Tilsett øl, buljongterning, eddik, sukker, muskat, stjerneanis og laurbærblad. 
  5. Del sopp i biter og fres i litt olje til de har fått fin farge og ha over i gryten.
  6. Rør ut maisenna i litt vann og spe det i gryten. Gi det hele et oppkok og smak til med salt og pepper. 
  7. Dryss over hakket persille før servering.