Oksehalesuppe fra Nederland
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Å lage god suppe er ingen kunst når man har gode råvarer. Oksehale trenger lang koketid for å mørnes, men kjøttet blir fantastisk og kraften enda bedre. Denne oppskriften kommer fra Nederland.
Ingredienser
4 porsjoner
-
1 kg oksehale , skiver -
2 ss margarin til steking -
2 l vann -
2 stk. sjalottløk -
2 bokser hermetiske tomater -
1 ss anisfrø -
2 ss frisk timian , hakket -
2 stk. laurbærblad -
1 ts salt -
0,5 ts pepper
Slik gjør du
- Brun oksehalene på høy varme i bunnen av gryta. Hell på vann til det dekker oksehalene.
- Skjær løken i grove biter og ha dem i gryta sammen med laurbær, boksetomater og anisfrø. La det koke i to til fire timer.
- Smak til med salt og pepper.
Server med poteter eller potetmos.