Oksehalesuppe fra Nederland

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Å lage god suppe er ingen kunst når man har gode råvarer. Oksehale trenger lang koketid for å mørnes, men kjøttet blir fantastisk og kraften enda bedre. Denne oppskriften kommer fra Nederland.

Ingredienser

4  porsjoner
  • 1 kg oksehale , skiver
  • 2 ss margarin til steking
  • 2 l vann
  • 2 stk. sjalottløk
  • 2 bokser hermetiske tomater
  • 1 ss anisfrø
  • 2 ss frisk timian , hakket
  • 2 stk. laurbærblad
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper

Slik gjør du

  1. Brun oksehalene på høy varme i bunnen av gryta. Hell på vann til det dekker oksehalene.
  2. Skjær løken i grove biter og ha dem i gryta sammen med laurbær, boksetomater og anisfrø. La det koke i to til fire timer.
  3. Smak til med salt og pepper.

Server med poteter eller potetmos.