Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Osso bucco med pasta

Ossobuco med pasta

Ingredienser

porsjoner
  • 1 kg kalveskank
  • 1 stk. løk
  • 2 stk. gulrot
  • 2 stilker stilkselleri (stangselleri)
  • 1 stk. purre
  • 2 båter hvitløk
  • 1 dl olivenolje
  • 2 dl hvitvin
  • 1 boks hakkede tomater
  • 6 dl kalve- eller kyllingbuljong (utblandet)
  • 400 g papardelle pasta eller tagliatelle
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Vi elsker varmende gryter med masse smak når temperaturen synker og mørket senker seg! Den italienske klassikeren ossobuco med kalveskank serverer vi her med den brede pastatypen papardelle, og et raust dryss gremolata over.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 1 kg kalveskank
  • 1 stk. løk
  • 2 stk. gulrot
  • 2 stilker stilkselleri (stangselleri)
  • 1 stk. purre
  • 2 båter hvitløk
  • 1 dl olivenolje
  • 2 dl hvitvin
  • 1 boks hakkede tomater
  • 6 dl kalve- eller kyllingbuljong (utblandet)
  • 400 g papardelle pasta eller tagliatelle

Slik gjør du

  1. La kjøttet ligge på kjøkkenbenken i minst en time for å tempereres.
  2. Kutt løk, gulrot, stilkselleri og purre i små biter. Finhakk hvitløk.
  3. Tørk godt av kalveskivene og gjør et lite snitt i kanten slik at de ikke bøyer seg under steking.
  4. Varm en stor stekepanne med litt olje og brun kalveskivene godt på begge sider. Krydre med salt og pepper og flytt skivene over i en vid gryte.
  5. Tilsett resten av oljen i stekepannen og fres grønnsakene til de er myke og blanke. Ha grønnsakene i gryten med kjøttet og hell på hvitvin. Kok opp og la koke 2-3 minutter.
  6. Ha tomater og buljong i kjelen. Kok opp, senk varmen og sett på lokk. La gryten småkoke i ca. 1 ½ time, eller til kjøttet er helt mørt. Smak til med salt og pepper.
  7. Kok pasta etter anvisning på pakken.

Server ossobucoen rykende varm sammen med pastaen. Dryss godt med gremolata på toppen. 

Osso bucco med pasta

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Italienske favoritter

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Kommentarfeltet er stengt i sommerferien! Vi åpner igjen 5. august. GOD SOMMER!

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.9981, server:MP-PRD-WEB11 23.07.2024 13:06:35