Nyretapp med pastinakkpuré
- Tid
- 40–60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Den populære stykningsdelen nyretapp, også kjent som butcher's cut eller hangersteak, er et saftig, grovt og mørt stykke biff! Her servert sammen med høstens pastinakk, både i puré og stekt i smør. Toppet med nøttesmør får du en skikkelig kosemiddag, perfekt når du skal ha middagsgjester.
Ingredienser
porsjoner
-
800 g nyretapp -
1 ts salt -
1 ts kvernet pepper -
1 ss nøytral olje -
1 ss smør
Pastinakkpuré:
-
1 kg pastinakk -
50 g smør -
1 dl matfløte -
1 ts salt -
0,5 ts kvernet pepper
Stekt pastinakk:
-
250 g pastinakk -
2 ss smør -
0,5 ts sukker -
0,5 ts salt
Nøttesmør:
-
100 g smør -
50 g grovhakkede hasselnøtter
Slik gjør du
Anrett nyretapp i skiver på tallerkener med pastinakkpuré og stekte pastinakkstaver, og topp med en god skje nøttesmør. Server gjerne med kokte mandelpoteter om du ønsker.
Vil du teste nyretapp på ulike måter? Sjekk ut oppskriftene våre på nyretapp med romescosaus, eller nyretapp med honningglaserte rotgrønnsaker.