Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Nihari Ghost - lammegryte fra India

Nihari Ghost - lammegryte fra India

Ingredienser

porsjoner
  • 1 kg benfritt lammekjøtt
  • 4 ss nøytral olje
  • 6 stk. hel kardemomme
  • 2 stk. hel kanel
  • 6 stk. hel nellik
  • 2 stk. laurbærblad
  • 1 ts hel pepper , svart
  • 1 stk. løk i skiver
  • 0,5 ss revet frisk ingefær
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 2 ts gurkemeie
  • 3 ts malt koriander
  • 3 ts chilipulver
  • 2 ts garam masala
  • 2 ss sprøstekt løk
  • 4 dl vann
  • 2 ss gresk yoghurt

Løkpasta:

  • 1 stk. løk
  • 4 stk. hel nellik
  • 1 stk. hel kanel
  • 4 stk. hel pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 436 kcal
Fett 31 g
Protein 33 g
Karbohydrater 6 g

Oppskriftsintroduksjon

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Glad i indisk curry? Her får du oppskriften på Samirs lammegryte - en spesialitet fra hans restaurant Der Peppern Gror. Les historien om Samir, sansenes konge.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 1 kg benfritt lammekjøtt
  • 4 ss nøytral olje
  • 6 stk. hel kardemomme
  • 2 stk. hel kanel
  • 6 stk. hel nellik
  • 2 stk. laurbærblad
  • 1 ts hel pepper , svart
  • 1 stk. løk i skiver
  • 0,5 ss revet frisk ingefær
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 2 ts gurkemeie
  • 3 ts malt koriander
  • 3 ts chilipulver
  • 2 ts garam masala
  • 2 ss sprøstekt løk
  • 4 dl vann
  • 2 ss gresk yoghurt

Løkpasta:

  • 1 stk. løk
  • 4 stk. hel nellik
  • 1 stk. hel kanel
  • 4 stk. hel pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 436 kcal
Fett 31 g
Protein 33 g
Karbohydrater 6 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Løkpasta: Skjær løk i biter og ha i en liten kjele sammen med nellik og kanel. Hell i vann så det dekker og kok i 8-10 minutter, til løken er helt myk. Hell av kokevannet og avkjøl. Bruk morter eller kjør løk og krydder til en glatt pasta/puré med stavmikser eller i hurtigmikser.

Server lammegryten med basmatiris og nanbrød.

Nihari Ghost - lammegryte fra India

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.14675, server:MP-PRD-WEB15 22.06.2025 10:57:25