Nihari Ghost - lammegryte fra India

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Glad i indisk curry? Her får du oppskriften på Samirs lammegryte - en spesialitet fra hans restaurant Der Peppern Gror. Les historien om Samir, sansenes konge.

Ingredienser

porsjoner
  • 1 kg benfritt lammekjøtt
  • 4 ss nøytral olje
  • 6 stk. hel kardemomme
  • 2 stk. hel kanel
  • 6 stk. hel nellik
  • 2 stk. laurbærblad
  • 1 stk. løk i skiver
  • 1 ts hel pepper , svart
  • 0,5 ss revet frisk ingefær
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 2 ts gurkemeie
  • 3 ts malt koriander
  • 3 ts chilipulver
  • 2 ts garam masala
  • 4 dl vann
  • 2 ss gresk yoghurt
  • 2 ss sprøstekt løk

Løkpasta

  • 1 stk. løk
  • 4 stk. hel nellik
  • 1 stk. hel kanel
  • 4 stk. hel pepper

Slik gjør du

  1. Skjær kjøttet i biter på 3x3cm.
  2. Varm en dyp stekepanne med halvparten av oljen og brun kjøttet i omganger. Ha det over på et fat og sett til side. Skyll ut av stekepannen med litt vann og hell det over kjøttet.
  3. Varm stekepannen på nytt med resten av oljen og tilsett kardemomme, kanelstang, laurbærblad, nellik og svart pepper. Rist krydderet til det dufter og pepperen begynner å «poppe».
  4. Tilsett den skivede løken og fres videre på middels varme til løken er myk og gyllen. Tilsett revet ingefær og hvitløk, gurkemeie, koriander, chili, garam masala og sprøstekt løk.
  5. Ha det brunede lammekjøttet tilbake i pannen sammen med all væske. Hell på vann, rør inn yoghurt og løkpasta og kok opp. Senk varmen, sett på lokk og la gryten småkoke til kjøttet er mørt, ca. 1 ½-2 timer. Smak til med litt salt.

Løkpasta: Skjær løk i biter og ha i en liten kjele sammen med nellik og kanel. Hell i vann så det dekker og kok i 8-10 minutter, til løken er helt myk. Hell av kokevannet og avkjøl. Bruk morter eller kjør løk og krydder til en glatt pasta/puré med stavmikser eller i hurtigmikser.

Server lammegryten med basmatiris og nanbrød.