Mouton à la Bourguignonne

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Å la kjøtt trekke i vin er en mye brukt fremgangsmåte i Frankrike, spesielt i Bourgogne der det produseres mye vin. Retten kan kokes i stekeovnen eller på platen.

Ingredienser

porsjoner
  • 1,5 kg benfritt grytekjøtt av lam
  • 1 dl hvetemel
  • 150 g bacon
  • ca. 1 flaske rødvin (burgunder)
  • 500 g frisk sjampinjong
  • 500 g stjerneløk (delikatesseløk)
  • 3 ss smør
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts nykvernet pepper

Suppekvast (bouquet garni):

  • 1 stilk frisk timian
  • 1 stk. laurbærblad
  • 6 stilker frisk kruspersille

Slik gjør du

Server rykende varm med kokte poteter, ris eller godt, ferskt brød. Dryss hakket persille over ved servering.