Mouton à la Bourguignonne
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Avansert
Å la kjøtt trekke i vin er en mye brukt fremgangsmåte i Frankrike, spesielt i Bourgogne der det produseres mye vin. Retten kan kokes i stekeovnen eller på platen.
Ingredienser
porsjoner
-
1,5 kg benfritt grytekjøtt av lam -
1 dl hvetemel -
150 g bacon -
ca.
1 flaske rødvin (burgunder) -
500 g frisk sjampinjong -
500 g stjerneløk (delikatesseløk) -
3 ss smør -
1 ts salt -
0,5 ts nykvernet pepper
Suppekvast (bouquet garni):
-
1 stilk frisk timian -
1 stk. laurbærblad -
6 stilker frisk kruspersille
Slik gjør du
Server rykende varm med kokte poteter, ris eller godt, ferskt brød. Dryss hakket persille over ved servering.