Miniburger med røkt reinsdyrfilet

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

En miniburger med røkt reinsdyrkjøtt er en morsom og smakfull godbit du kan servere som en forrett, på et tapasbord eller som en liten snacks. Oppskriften gir ca. 20 stk.

Ingredienser

porsjoner
  • 300 g ytrefilet av reinsdyr eller flatbiff av rein i skiver
  • 2 ss smør til steking
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Hamburgerbrød:

  • 250 g hvetemel
  • 0,5 pk tørr gjær
  • 0,5 ss sukker
  • 0,5 ts salt
  • 1,25 dl melk
  • 0,5 dl vann
  • 25 g smør
  • 2 ss sorte sesamfrø

  • 0,25 stk. finsnittet rødkål
  • 2 ss smør
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 200 g kremost naturell
  • 0,25 bunt frisk mynte

Slik gjør du

  1. Bland alt det tørre til hamburgerbrød godt i en kjøkkenmaskin eller bakebolle. Spe med melk og vann, og la deigen elte i ca. 10 minutter slik at den blir smidig. Elt inn smør, ca. 5 minutter. Hev deigen i 40-60 minutter, eller til dobbel størrelse.
  2. Del deigen i like store emner, form emnene til små boller og trykk dem litt flate. Sett dem på et bakepapirkledd stekebrett og etterhev til ca. dobbelt størrelse. Pensle hamburgerbrød med vann og dryss på sesamfrø. Stek brødene midt i stekeovnen på 200 °C i ca. 5-7 minutter, eller til de er gylne i fargen.
  3. Ha ca. 1 dl røykflis i en jerngryte. Legg i en liten rist og brett en bit aluminiumfolie som en rund form med kanter, tilpasset filetens størrelse, og legg den over risten.
  4. Legg filet på folien i gryta, ha på lokk og skru platen på full styrke. La fileten stå  4-5 minutter fra det begynner å komme røyk. Skru av platen og trekk kjelen til side. 


6. Krydre røkt reinsdyrfilet med salt og pepper. Brun den på begge sider i en varm stekepanne med smør.

Legg filet i en ildfast form og stikk inn et steketermometer. Stek videre i stekeovn i 15-20 minutter, avhengig av hvordan du vil ha fileten stekt. La fileten hvile i ca. 5 minutter før du skjærer den i skiver.

Når kjøttet har en kjernetemperatur på 55 ºC er det lite stekt, ved 55- 60 ºC er det medium stekt og ved 75 ºC er det gjennomstekt.


8. Finsnitt rødkål. Stek rødkål raskt i en stekepanne med smør, krydre med salt og pepper.

9. Del hamburgerbrød i to. Smør kremost på topp og bunn. Legg på skiver av røkt rein og ha på kål og mynte. Legg på lokket og server.