Marokkansk lammegryte - Tagine b'Barkouq

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Denne marokkanske lammegryten er en skikkelig festrett og noe du virkelig kan imponere gjestene med. Retten serveres med småretter som rødbetesalat, godt brød og gode oliven. 

Ingredienser

porsjoner
  • 1 kg benfritt lammekjøtt fra bog eller lår
  • 2 stk. løk
  • 2 båter hvitløk
  • 5 ss olivenolje
  • 1 ts malt ingefær
  • 1 ts gurkemeie
  • 1 stk. hel kanel
  • 1 klype safran
  • 1 bunt frisk koriander
  • 1 l vann
  • 300 g svisker eller tørket aprikos
  • 1 ss honning
  • 0,5 ts malt kanel

Servering:

  • 2 ss sesamfrø
  • 100 g skåldede og ristede mandler
  • 0,5 bunt frisk koriander

Slik gjør du

Server med godt brød til. Dypp brødet i sausen og nyt!

 

Denne oppskriften på marrokansk lammegryte er Jamilla El Haddadoui sin. Les mer om hennes historie: Marokkansk lammegryte med Jamilla

bar