Mangoldsalat med sennepsdressing

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Sett farge på hverdagen og lag en fargerik salat med mangold, eller bladbete, som de også kalles. De litt bitre bladene smaker nydelig sammen med en søtet sennepsdressing.

Ingredienser

porsjoner

Mangoldsalat:

  • 12 blader mangold
  • 1 pk sukkererter (á 150 g)
  • 1 stk. rødløk
  • 2 stilker frisk dill , eventuelt med noen krondillblomster

Sennepsdressing:

  • 2 ss dijonsennep
  • 2 ts sukker
  • 6 ss hvitvinseddik
  • 2 båter revet hvitløk
  • 1 dl smaksnøytral nøytral olje

Slik gjør du

  1. Bland sammen ingrediensene til dressingen i en bolle, smak til med salt og pepper, og la den stå og trekke smak mens du forbereder resten.
  2. Skyll og rens mangoldbladene. Tørk dem godt. Anrett på et stort fat.
  3. Del sukkererter i to på langs, rødløk i tynne skiver og legg det pent over mangoldbladene. Pynt med litt dill - og eventuelt krondillblomster.
  4. Drypp litt av dressingen over salaten og server resten ved siden av. 

Server salaten som et tilbehør, eller server godt brød ved siden av og spis den som en lunsjrett. 

Unge mangoldblader egner seg godt friske salater, stilkene kan minne litt om stangselleri. Jo større bladene er, jo mer bitter smak vil de få - og de aller største bladene bør varmebehandles før de spises - du kan for eksempel lage en terte med mangold, beter og chevré.