Mandelkjernepudding
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Mandelkjernepudding, eller mandelpudding som mange kaller den, er desserten som får søte barndomsminner til å strømme på.
Ingredienser
porsjoner
-
2 stk. egg -
75 g mandler -
6 stk. gelatinplater -
5 dl helmelk -
3 dl kremfløte -
75 g maisenna -
1 dl sukker -
3 dråper mandelessens
Slik gjør du
- Skåld mandler. Kok opp vann og mandler i en liten kjele og la det småkoke i ca. 5 minutter. Hell av vannet og gni av skallet på mandlene. Skyll dem i kaldt vann.
- Legg gelatinplater i bløt i kaldt vann.
- Bland melk, fløte og maizena i en kjele. Kok opp blandingen, og rør godt hele tiden til den tykner. Slå ned varmen, ha i sukkeret og la det småkoke i ytterligere noen minutter til sukkeret har løst seg opp. Blandingen kan lett svi seg, husk derfor å røre hele tiden.
- Ta kjelen av platen. Klem ut vannet fra gelatinplatene, og rør dem inn i den varme blandingen en etter en.
- Visp egg lett sammen, og ha det i blandingen sammen med grovhakkede mandler og mandelessens. Ha blandingen over i en litersform, alternativt små porsjonsformer. Avkjøl og sett formen kaldt til puddingen har stivnet.
Server gjerne med en frisk og deilig bærsaus.