Mandelkjernepudding

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Mandelkjernepudding, eller mandelpudding som mange kaller den, er desserten som får søte barndomsminner til å strømme på. 

Ingredienser

porsjoner
  • 2 stk. egg
  • 75 g mandler
  • 6 stk. gelatinplater
  • 5 dl helmelk
  • 3 dl kremfløte
  • 75 g maisenna
  • 1 dl sukker
  • 3 dråper mandelessens

Slik gjør du

  1. Skåld mandler. Kok opp vann og mandler i en liten kjele og la det småkoke i ca. 5 minutter. Hell av vannet og gni av skallet på mandlene. Skyll dem i kaldt vann.
  2. Legg gelatinplater i bløt i kaldt vann.
  3. Bland melk, fløte og maizena i en kjele. Kok opp blandingen, og rør godt hele tiden til den tykner. Slå ned varmen, ha i sukkeret og la det småkoke i ytterligere noen minutter til sukkeret har løst seg opp. Blandingen kan lett svi seg, husk derfor å røre hele tiden.
  4. Ta kjelen av platen. Klem ut vannet fra gelatinplatene, og rør dem inn i den varme blandingen en etter en. 
  5. Visp egg lett sammen, og ha det i blandingen sammen med grovhakkede mandler og mandelessens. Ha blandingen over i en litersform, alternativt små porsjonsformer. Avkjøl og sett formen kaldt til puddingen har stivnet.

Server gjerne med en frisk og deilig bærsaus