Makroner med sjokoladeganache

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Fargerike makroner med deilig sjokoladeganache i mellom, er morsomme å lage. Eksperimenter gjerne med konditorfarger.

Ingredienser

porsjoner
  • 130 g mandler
  • 170 g melis
  • 80 g sukker
  • 100 g romtemperert eggehvite (ca. 3 egg)

Sjokoladeganache:

  • 115 g mørk sjokolade, 70% kakao
  • 0,4 dl kremfløte
  • 1 ss honning
  • 1 ss smør

Slik gjør du

  1. Ha mandlene i kokende vann og sett kjelen til side. Trekk mandlene til skallet løsner, 3-4 minutter. Tørk mandlene i et døgn.
  2. Kjør nøtter og melis i foodprossesor til fint mel. Sikt mandelmelet. 
  3. Pisk eggehvitene stive. Tilsetter sukker og pisk videre til stiv marengs. Bland nøtte- melisblandingen i marengsen for hånd til den blir lett flytende. Tilsett noen dråper av blå og rød konditorfarge, for å få den lilla fargen.
  4. Fyll røren i en sprøytepose. Bruk 10 mm tyll og sprøyt ut røre på et bakepapir med opptegnede sirkler på størrelse med en 5 krone. La kakene stå i 20 minutter for å få en hinne på seg før de stekes.
  5. Stek kakene ved 150 °C i 12 minutter. Sett til avkjøling.
  6. Kok opp fløte og honning. Tilsett sjokolade og rør godt før du har i smør. Kjøres glatt med stavmikser. 

    Usikker på hvilken honning du skal velge? Vi heier på norske produsenter - velg norsk honning når du har mulighet. I tillegg finnes det utallige typer å velge mellom. Lær mer her!

  7. Legg litt sjokoladeganache på den flate siden av makronen og legg en ny makron over. Klem lett sammen.

 

 

Marengsen er klar når du ser den begynner på “skvette” rundt kanten i bollen. Test med å sprøyte ut en kake. Den skal holde formen uten at den danner topper.