Makroner med sjokoladeganache
- Tid
- 40–60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Fargerike makroner med deilig sjokoladeganache i mellom, er morsomme å lage. Eksperimenter gjerne med konditorfarger.
Ingredienser
porsjoner
-
130 g mandler -
170 g melis -
80 g sukker -
100 g romtemperert eggehvite (ca. 3 egg)
Sjokoladeganache:
-
115 g mørk sjokolade, 70% kakao -
0,4 dl kremfløte -
1 ss honning -
1 ss smør
Slik gjør du
- Ha mandlene i kokende vann og sett kjelen til side. Trekk mandlene til skallet løsner, 3-4 minutter. Tørk mandlene i et døgn.
- Kjør nøtter og melis i foodprossesor til fint mel. Sikt mandelmelet.
- Pisk eggehvitene stive. Tilsetter sukker og pisk videre til stiv marengs. Bland nøtte- melisblandingen i marengsen for hånd til den blir lett flytende. Tilsett noen dråper av blå og rød konditorfarge, for å få den lilla fargen.
- Fyll røren i en sprøytepose. Bruk 10 mm tyll og sprøyt ut røre på et bakepapir med opptegnede sirkler på størrelse med en 5 krone. La kakene stå i 20 minutter for å få en hinne på seg før de stekes.
- Stek kakene ved 150 °C i 12 minutter. Sett til avkjøling.
- Kok opp fløte og honning. Tilsett sjokolade og rør godt før du har i smør. Kjøres glatt med stavmikser.
Usikker på hvilken honning du skal velge? Vi heier på norske produsenter - velg norsk honning når du har mulighet. I tillegg finnes det utallige typer å velge i. Lær mer om honning her!
- Legg litt sjokoladeganache på den flate siden av makronen og legg en ny makron over. Klem lett sammen.
Marengsen er klar når du ser den begynner på “skvette” rundt kanten i bollen. Test med å sprøyte ut en kake. Den skal holde formen uten at den danner topper.