Leirgrytebakte kyllinglår
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Frem fra glemselen! På 70-tallet var mat i leirgryte spennende og eksotisk, nå er det skikkelig deilig retromat! Leirgryte er genialt. Når kyllinglårene får kose seg lenge med urter og grønnsaker i leirgryten blir de fantastisk møre og saftige, og alle smaker får utvikle seg.
Ingredienser
3 porsjoner
-
6 stk. kyllinglår naturell -
1 pose sjalottløk -
3 stk. gulrot -
1 stk. hvitløk , delt i båter med skall -
2 stilker frisk timian -
2 stilker frisk rosmarin -
1 stk. laurbærblad -
1 stk. rød chili -
3 dl kyllingbuljong (utblandet) -
1 dl hvitvin
Slik gjør du
- Bløtlegg leirgryta i minst 1 time i kaldt vann. Er det legne siden den har vært i bruk, bør den ligge i vann over natta.
- Legg kyllinglår og grønnsaker i gryta. krydre med litt salt og pepper.
- Knyt en hyssing rundt de friske urtene, laurbærblad og rød chili, og stikk krydderbuketten ned sammen med kjøttet og grønnsakene.
- Hell over kyllingbuljongen og vinen. Sett på lokket og plasser gryta midt i kald ovn. Still ovnen på 200 °C og la gryta stå i 2–2 1/2 time.
- Sjekk om lårene er ferdig stekt ved å stikke inn en liten kniv. Om det pipler ut klar kraft er de gjennomstekt. Vil du ha stekeskorpe på kjøttet, så ta av lokket og sett på grillelementet i ovnen. Pass godt på så det ikke blir brent.
Server med potetmos, kokte poteter eller godt brød til å dyppe i kraften
Bruk gjerne en hel kylling. Skyll og tørk den godt, og smør den inn med salt og pepper -også innvendig. For ekstra god smak, løsne skinnet på brystet med fingrene og legg inn litt urter.