Lammeskiver i terracottagryte
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Er du den heldige eier av en leirgryte? Det er en stund siden du har brukt den, sier du? Da er det på tide å børste støvet av den og fylle den med godsaker! Mens lammelår i skiver og masse deilige grønnsaker koser seg i gryta, kan du gjøre helt andre ting.
Ingredienser
4 porsjoner
-
ca.
1 kg lammelår i skiver -
8 stk. potet -
2 stk. løk -
6 stk. tomat -
2 stk. grønn paprika -
4 båter hvitløk -
1 stk. rød chili -
2 ts tørket oregano -
2,5 dl lammekraft eller kyllingkraft
Slik gjør du
- Lag noen kutt i kanten på lammeskivene med en skarp kniv. Det gjør at skivene ikke bøyer seg under tilberedning.
- Skjær løk, tomat og paprika i biter og grovhakk hvitløk og chili.
- Skyll potetene godt og del dem i grove biter. Det er ikke nødvendig å skrelle dem.
- Legg lammeskiver, grønnsaker og poteter lagvis i gryta. Krydre godt med salt og pepper. Hell over kraft eller vin
- Sett på lokk og plasser gryta lavt i ovnen på 120 °C i ca. 2 timer.
- Ta gryta ut av ovnen og løft av lokket. Sjekk at kjøttet er ferdig.
- Dryss over litt hakkede urter og server gryta rykende varm.
Server gjerne med en raus salatbolle.