Lammeskiver i terracottagryte

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Er du den heldige eier av en leirgryte? Det er en stund siden du har brukt den, sier du? Da er det på tide å børste støvet av den og fylle den med godsaker! Mens lammelår i skiver og masse deilige grønnsaker koser seg i gryta, kan du gjøre helt andre ting. 

Ingredienser

4  porsjoner
  • ca. 1 kg lammelår i skiver
  • 8 stk. potet
  • 2 stk. løk
  • 6 stk. tomat
  • 2 stk. grønn paprika
  • 4 båter hvitløk
  • 1 stk. rød chili
  • 2 ts tørket oregano
  • 2,5 dl lammekraft eller kyllingkraft

Slik gjør du

  1. Lag noen kutt i kanten på lammeskivene med en skarp kniv. Det gjør at skivene ikke bøyer seg under tilberedning.
  2. Skjær løk, tomat og paprika i biter og grovhakk hvitløk og chili. 
  3. Skyll potetene godt og del dem i grove biter. Det er ikke nødvendig å skrelle dem.
  4. Legg lammeskiver, grønnsaker og poteter lagvis i gryta. Krydre godt med salt og pepper. Hell over kraft eller vin
  5. Sett på lokk og plasser gryta lavt i ovnen på 120 °C i ca. 2 timer.
  6. Ta gryta ut av ovnen og løft av lokket. Sjekk at kjøttet er ferdig.
  7. Dryss over litt hakkede urter og server gryta rykende varm.

Server gjerne med en raus salatbolle.