Lammeskanker med ovnsbakte grønnsaker
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Du kan gjerne steke lammeskanker i ovn sammen med ovnsbakte grønnsaker. Disse lammeskankene er krydret med varme kryddere som spisskummen, korianderfrø, chilipulver og gurkemeie.
Ingredienser
porsjoner
-
4 stk. lammeskank -
2 ts spisskummenfrø (eller 1 ts malt) -
2 ts korianderfrø (eller 1 ts malt) -
0,5 ts chilipulver -
0,5 ts gurkemeie -
0,5 ts kvernet pepper -
1 ts salt -
2 ss sukker -
2 stk. rød paprika -
1 stk. gul paprika -
1 stk. grønn paprika -
2 stk. rødløk -
6 båter hvitløk -
4 ss olivenolje -
1 stk. rød chili
Potetmos:
-
10 stk. potet -
3 dl melk -
2 ss smør -
0,5 ts salt -
0,25 ts pepper -
0,25 ts revet muskatnøtt
Slik gjør du
- Stell lammeskankene ved å sage av den øverste delen av beinet. Skjær også av litt av kjøttet på beinet, slik at beinet kommer godt fram.
- Knus hele spisskummen- og korianderfrø i morter og bland med chilipulver, gurkemeie, pepper, salt og sukker (du kan også bruke en ferdig asiatisk eller arabisk krydderblanding).
- Varm en stekepanne med litt olje og brun lammeskankene godt på alle kanter. Gni dem godt inn med krydderblandingen.
- Del rød, gul og grønn paprika i grove biter og rødløk i båter. Finhakk hvitløk og chili. Ha alt i en ildfast form, drypp over olivenolje og bland godt. Krydre med litt salt og pepper og plasser lammeskankene i formen. Stek videre i ovnen på 180°C i 1 1/2 - 2 timer til kjøttet løsner fra bena.
- Skrell poteter, del dem i grove biter og kok dem møre. Mos potetene og rør inn varm melk og smør. Smak til med salt, pepper og muskat.