Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Lammeskanker med kantareller

Lammeskanker med kantareller

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. lammeskank
  • ca. 4 ss hvetemel til å mele skankene
  • 3 ss smør til bruning
  • 3 stk. gulrot
  • 5 stilker stilkselleri (stangselleri)
  • 0,5 stk. sellerirot
  • 2 stk. løk
  • 1 boks hakkede hermetiske tomater
  • 1 l vann

Krydderblanding til skanker:

  • 1 ts malt koriander
  • 1 ts tørket merian
  • 1 ts tørket oregano
  • 1 ss hakket frisk rosmarin
  • 1 stk. rød chili

Mandelpotetmos:

  • 400 g mandelpotet
  • 1,5 dl matfløte
  • 50 g smør
  • 1 ss hakket frisk persille
  • 1 ss hakket frisk timian

Stekte kantareller:

  • 100 g kantarell
  • 2 ss smør til steking
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1432 kcal
Fett 94 g
Protein 104 g
Karbohydrater 35 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Lammeskanker er nydelig kosemat til mørke høstkvelder. Sammen med "skogens gull" kantareller, som er kjent for sin krydderaktige smak og deilige lukt, får du en rett som er perfekt for god tid og godt selskap.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. lammeskank
  • ca. 4 ss hvetemel til å mele skankene
  • 3 ss smør til bruning
  • 3 stk. gulrot
  • 5 stilker stilkselleri (stangselleri)
  • 0,5 stk. sellerirot
  • 2 stk. løk
  • 1 boks hakkede hermetiske tomater
  • 1 l vann

Krydderblanding til skanker:

  • 1 ts malt koriander
  • 1 ts tørket merian
  • 1 ts tørket oregano
  • 1 ss hakket frisk rosmarin
  • 1 stk. rød chili

Mandelpotetmos:

  • 400 g mandelpotet
  • 1,5 dl matfløte
  • 50 g smør
  • 1 ss hakket frisk persille
  • 1 ss hakket frisk timian

Stekte kantareller:

  • 100 g kantarell
  • 2 ss smør til steking
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1432 kcal
Fett 94 g
Protein 104 g
Karbohydrater 35 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Ølbraiserte lammeskanker er en veldig populær oppskrift, så ta en titt på den også!

Lammeskanker med kantareller

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Braisert lammeskank

Podcast-episode: Suksess med sopp

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.13065, server:MP-PRD-WEB14 17.02.2025 19:46:41