Lammelår i skiver med tomat, kapers og ansjos

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Denne retten har sine røtter i Italia, der smakskombinasjonen tomat, kapers og ansjos er mye brukt. Sammen med olivenolje og store, saftige skiver av lammelår blir resultatet en smaksbombe på hver tallerken.

Ingredienser

porsjoner
  • 1,5 kg lammelår i skiver
  • 4 ss olivenolje
  • 1,5 ts salt
  • 1 ts nykvernet pepper
  • 6 stk. flådd tomat uten kjerner
  • 15 stk. kapers med stilk eller 2 ss kapers
  • 1 boks ansjosfilet i olje (liten)
  • 2 ss hakket bladpersille

Slik gjør du

1. Varm litt olje i en stekepanne og brun lammelår i skiver på begge sider. Krydre med salt og pepper. Er skivene store, så stek dem i flere omganger.  Legg skivene over i en ildfast form og etterstek dem i stekeovnen på 125 °C i ca. 10 minutter.

2. Flå tomater. Skjær de flådde tomatene i ca. 2 cm store biter. Del stilkkapers og fjern stilken.

Slik flår du tomater: Kok opp vann i en kjele. Skjær et kryss i hver tomat og legg dem i det kokende vannet noen sekunder, til du ser at skallet sprekker og løsner. Løft dem over i kaldt vann og trekk av skinnet.

3. Skyll stekepannen og varm den opp på ny med resten av oljen. Fres raskt tomat, kapers, ansjos og persille, slik at det blir varmt. Fordel blandingen over kotelettene.

Drypp over litt olivenolje og server kotelettene med ferskt brød.