Lammelår i kokegrop
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Avansert
Kokegrop er en eldgammel kokemetode hvor du koker kjøttet i en grop i bakken. Mer naturlig kjele for tilberedning skal du lete lenge etter. En kokegrop består av et hull i bakken, et bål, noen runde steiner og torv på toppen.
Ingredienser
15 porsjoner
-
2 stk. lammelår -
1 beger seterrømme -
2 ss sitronsaft -
4 båter hakket hvitløk -
4 ss hakket frisk timian -
3 ts salt -
2 ts kvernet sort pepper -
6 stk. bjørkeblader
Slik gjør du
- Forbered kokegropen og varm steinene som fortalt i artikkelen.
- Gni inn lårene rikelig med rømme, sitronsaft, hvitløk, timian, salt, pepper og blader fra bjørk.
- Pakk dem i 10 lag grill-/aluminiumsfolie slik at kjøttet blir beskyttet fra jord eller sand og kjøttsaften bevares i kjøttet.
- Legg lammelårene ved siden av hverandre i gropen når den er varm og dekk dem med stein.
- Dekk til med hele torv.
- Etter ca. 2 timer og 15 minutter er lårene klare. Store lår trenger 10-15 minutter lengre koketid. Ta opp lammelårene fra gropen og la de hvile 15-20 minutter i aluminiumsfolien før du skjærer opp kjøttet.
I denne oppskriften kan du gjerne bruke fårestek i stedet for lammestek. Du kan også tilberede saltet lammelår på samme måte, men da må du ikke salte vannet.