Lammebiff med salsa verde

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Midt på innsiden av lammelåret sitter flatbiffen. Avhengig av størrelsen på lammelåret, veier flatbiffen ca. 300-500 gram. En fantastisk liten biffstek som smelter på tunga. Passer perfekt til å dele opp i flere små biffer. Her sammen med grønnsaker og en deilig Salsa verde.

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. flatbiff eller mørbrad av lam , (à 150 g)
  • 2 ss smør , til steking
  • 1 ts salt
  • 1 ts malt pepper

Bønner:

  • 2 dl hvite bønner (tørre)

Salsa verde:

  • 1 bunt bladpersille
  • 2 båter hvitløk
  • 3 ss frisk mynte
  • 1 ss kapers
  • 2 stk. ansjosfilet
  • 2 ts sennep
  • 1 ss hvitvinseddik
  • 1,5 dl nøytral olje
  • 2 ss parmesan
  • 0,25 ts pepper
  • 1 ts salt , til kokevann

Grønnsaker:

  • 16 stk. rød cherrytomat
  • 12 stk. frisk grønn asparges

Slik gjør du

Legg hvite bønner i vann ca. 10 timer før du skal koke dem.

Du får også kjøpt hermetiske kokte bønner på butikken. Bruker du disse bør de skylles før bruk.

Server saftige lammebiffer med hvite bønner, cherrytomater, asparges og salsa verde.