Lam med mojo

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Lammeskiver er enkle å tilberede og lette å lykkes med. Som tilbehør bør du prøve mojo som er en paprikabasert, "hot" saus. Dypp hele poteter med skall i sausen og nyt!

Ingredienser

porsjoner
  • 1 kg lammelår i skiver
  • 2 ss nøytral olje
  • 2 båter hvitløk
  • 1 ts salt
  • 2 ts tørket oregano

Mojo:

  • 3 stk. rød paprika
  • 4 båter hvitløk
  • 2,5 dl olivenolje
  • 1 ts malt spisskummen
  • 0,5 dl sitronsaft
  • 1 ss tomatpuré
  • 0,5 ts kajennepepper

Kanaripoteter:

  • 1 kg potet (helst små)
  • 5 dl vann
  • 5 dl salt

Slik gjør du

  1. Finhakk hvitløk. Rens paprika og skjær dem i biter. Fres hvitløk og paprika i litt olje sammen med spisskummen.
  2. Legg alt over i matprosessor og kjør til puré. Spe med olje og sitronsaft mens maskinen går. Smak til med tomatpuré og kajennepepper.
  3. Vask potetene godt og legg dem i en kjele. Hell over vann til de er 3/4 dekket. Ha i salt og legg over lokk. Kok potetene møre. Slå ut vannet når potetene er ferdig og la kjelen stå på platen litt til de har tørket godt. Pass på at de ikke svir seg.
  4. Hakk hvitløk fint, eller riv den fint på et lite rivjern. Bland den inn i olje. Pensle lammskivene med hvitløksoljen og grill lammeskivene i 2-3 minutter på hver side. Krydre med oregano og legg kjøttet over på indirekte varme. Legg på logget på grillen. Grill skivene ferdige i 6-8 minutter.

 

Sausen skal være "hot", men den er god i mild utgave også. Blir den for tykk, så spe med litt vann. Potetene dyppes hele med skall i sausen og spises.