Lam med byggryn og kål - Lamb with barley and cabbage

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Denne lammegryten med byggryn er utrolig lik vår fårikål. Hva med å prøve en spennende og litt andelenes vri på fårikålen, slik amerikanerne lager den?

Ingredienser

porsjoner
  • 1,5 kg lammebog i skiver
  • 1 stk. løk
  • 2 dl byggryn
  • 1 stk. hodekål
  • 1 l vann
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper

Slik gjør du

  1. Skrell løken og del den i skiver. Skyll byggryn i rennende vann. Rens kålen og del i store båter.
  2. Ha kjøtt, byggryn og grønnsaker i gryte og fyll med vann til 2-3 cm over råvarene.
  3. Legg over lokk og la det koke ved lav varme i 50 minutter. Når kjøttet løsner fra beinet er retten ferdig til servering. Serveres med godt brød eller kokte poteter.