Lam flatbiff med sellerirotpuré, tørket frukt og nøtter
- Tid
- 40–60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Dette er en rett som virkelig gjør susen ved middagsbordet. Enkle grep og kjapt, godt og smakfullt resultat. Nøtter og tørket frukt «krydret» med IPA-øl gir en liten touch av julekrydderier til ganen.
Ingredienser
porsjoner
-
800 g flatbiff av lam -
1 ts salt -
0,5 ts kvernet pepper -
2 ss smør til steking -
400 g potet
Sellerirotpuré:
-
300 g sellerirot -
0,5 ts salt -
0,5 ts pepper -
2 dl kremfløte -
2 ss smør
Nøtter og tørket frukt:
-
100 g valnøttkjerner -
100 g tørket aprikos -
3 ss smør -
50 g rosiner -
1 dl IPA øl -
1 ts salt -
0,5 ts pepper
Slik gjør du
- Skjær forsiktig av eventuelle hinner på kjøttet. Krydre med salt og pepper. Brun kjøttet i smør i en varm stekepanne til det får en gyllen farge, og legg det over i en ildfast form. Stikk et steketermometer inn i den tykkeste delen av kjøttet og stek ferdig på 125 °C. Kjøttet er medium stekt ved 60-65 °C. Ønsker du kjøttet mer stekt lar du det stå i ovnen lenger, ved 76 °C er kjøttet gjennomstekt.
- Skrell sellerirot, skjær den i terninger og kok dem møre i lettsaltet vann. Kjør selleri, fløte og smør til en puré med en stavmikser. Smak til med salt og pepper.
- Skrell potetene og kok dem møre i lettsaltet vann.
- Grovhakk valnøtter og tørket aprikos, bland med rosiner. Stek dette i en varm stekepanne med smør. Tilsett øl og kok inn til fin konsistens. Smak til med salt og pepper.
Server lam flatbiff med sellerirotpuré, nøtter og tørket frukt.