Lam flatbiff med sellerirotpuré, tørket frukt og nøtter

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Dette er en rett som virkelig gjør susen ved middagsbordet. Enkle grep og kjapt, godt og smakfullt resultat. Nøtter og tørket frukt «krydret» med IPA-øl gir en liten touch av julekrydderier til ganen.

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g flatbiff av lam
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 2 ss smør til steking
  • 400 g potet

Sellerirotpuré:

  • 300 g sellerirot
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 dl kremfløte
  • 2 ss smør

Nøtter og tørket frukt:

  • 100 g valnøttkjerner
  • 100 g tørket aprikos
  • 3 ss smør
  • 50 g rosiner
  • 1 dl IPA øl
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper

Slik gjør du

  1. Skjær forsiktig av eventuelle hinner på kjøttet. Krydre med salt og pepper. Brun kjøttet i smør i en varm stekepanne til det får en gyllen farge, og legg det over i en ildfast form. Stikk et steketermometer inn i den tykkeste delen av kjøttet og stek ferdig på 125 °C. Kjøttet er medium stekt ved 60-65 °C. Ønsker du kjøttet mer stekt lar du det stå i ovnen lenger, ved 76 °C er kjøttet gjennomstekt.
  2. Skrell sellerirot, skjær den i terninger og kok dem møre i lettsaltet vann. Kjør selleri, fløte og smør til en puré med en stavmikser. Smak til med salt og pepper.
  3. Skrell potetene og kok dem møre i lettsaltet vann.
  4. Grovhakk valnøtter og tørket aprikos, bland med rosiner. Stek dette i en varm stekepanne med smør. Tilsett øl og kok inn til fin konsistens. Smak til med salt og pepper.

Server lam flatbiff med sellerirotpuré, nøtter og tørket frukt.