Kyllingspyd med Cæsarsalat
- Tid
- 40–60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Sprø salat vendt i en deilig cæsardressing, toppet med parmesan og krutonger, og servert med saftig, grillede kyllingspyd og herlig sprøtt bacon - kan sommermaten bli bedre?
Ingredienser
-
4 stk. kyllingfilet , eventuelt kylling lårfilet -
2 ss nøytral olje -
2 båter revet hvitløk -
1 ss revet frisk ingefær -
2 ts chiliflakes
Dressing:
-
2 stk. eggeplomme -
1 ts dijonsennep -
1 båt revet hvitløk -
3 stk. finhakkede ansjosfilet -
saft av
0,5 stk. sitron -
0,25 ts kvernet pepper -
1,5 dl nøytral nøytral olje -
30 g fersk parmesan
Salat:
-
1 stk. romanosalat , eventuelt hjertesalat -
0,5 stk. rødløk -
2 ss parmesan -
4 skiver brød -
1 ss nøytral olje -
150 g bacon i skiver -
1 pk ertespirer
Slik gjør du
1. Skjær kylling i terninger (3x3 cm). Legg bitene i en brødpose sammen med revet hvitløk, revet ingefær, chilikrydder og olje. Mariner kyllingen i minimum 30 minutter, gjerne lengre.
2. Lag dressing. Visp sammen eggeplommer, sennep, ansjos, sitronsaft og hvitløk i en bolle. Spe med olje i en tynn stråle mens du fortsatt visper. Dressingen skal bli tykk som en majones. Vend inn en håndfull revet parmesan og smak til med salt og kajennepepper.
3. Forvarm stekeovn til 220 °C.
4. Skjær brød i terninger og legg dem utover på et bakepapirkledd stekebrett. Drypp over litt olje. Sett brettet midt i stekeovn og stek brødterningene i ca. 15 minutter. Avkjøl.
5. Tre kyllingen på spyd og grill dem i 6-8 minutter. Husk å snu spydene ofte slik at de ikke svir seg.
6. Grill også baconskiver. Legg skivene på et ark aluminiumsfolie på grillen. Snu dem ofte og grill til de er gyllne og sprø.
7. Riv salat i grove biter. Vend salaten i litt dressing og anrett på et stort fat eller i en bolle. Kutt rødløk i tynne skiver. Høvle over tynne skiver med parmesan og dryss på stekte krutonger. Del bacon i mindre biter og legg på salaten. Avslutt med litt kvernet sort pepper og pynt eventuelt med noen grønne spirer. Server kyllingspydene ved siden av den deilige salaten.