Kyllinggryte fra Kamerun
- Tid
- Under 20 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Kjenn den deilige smaken av kylling i en blanding av karri, kokos, mango, ananas og rosiner! Server gryten med ris.
Ingredienser
porsjoner
-
5 stk. kyllingfilet -
1 stk. løk -
2 ss nøytral olje -
ca.
2 ss karri -
1 ts salt -
0,5 ts pepper -
1 stk. kokosnøtt -
ca.
1 dl kokosmelk -
ca.
1,5 dl vann -
0,5 stk. frisk ananas -
1 stk. mango -
0,5 dl rosiner
Slik gjør du
- Skjær kyllingfileter i 2 cm. store biter. Finhakk løk.
- Varm opp olje til middels varme i en gryte. Fres løk og krydder i 2 minutter. Legg i kjøttet og la det bli jevnt hvitt. Tilsett vann og kokosmelk.
- Ta ut kokoskjøttet av kokosnøtten. Fjern det brune og skjær kokosen i strimler med en potetskreller. Ta av skallet på ananas og mango og skjær kjøttet i strimler. Ha frukten i gryten sammen med rosiner. Jevn eventuelt sausen med litt maisenna. Kok opp og la alt bli varmt.
Server kyllinggryten med ris.