Kyllinggryte fra Kamerun

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Kjenn den deilige smaken av kylling i en blanding av karri, kokos, mango, ananas og rosiner! Server gryten med ris.

Ingredienser

porsjoner
  • 5 stk. kyllingfilet
  • 1 stk. løk
  • 2 ss nøytral olje
  • ca. 2 ss karri
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 1 stk. kokosnøtt
  • ca. 1 dl kokosmelk
  • ca. 1,5 dl vann
  • 0,5 stk. frisk ananas
  • 1 stk. mango
  • 0,5 dl rosiner

Slik gjør du

  1. Skjær kyllingfileter i 2 cm. store biter. Finhakk løk.
  2. Varm opp olje til middels varme i en gryte. Fres løk og krydder i 2 minutter. Legg i kjøttet og la det bli jevnt hvitt. Tilsett vann og kokosmelk.
  3. Ta ut kokoskjøttet av kokosnøtten. Fjern det brune og skjær kokosen i strimler med en potetskreller. Ta av skallet på ananas og mango og skjær kjøttet i strimler. Ha frukten i gryten sammen med rosiner. Jevn eventuelt sausen med litt maisenna. Kok opp og la alt bli varmt.

Server kyllinggryten med ris.