Kuvertbrød med honning
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Kuvertbrød med honning er små, deilige hvetebrød penslet med honning.
Ingredienser
-
12 dl vann -
1 pk gjær -
2 kg hvetemel -
2 ss salt -
1 dl olivenolje -
1 dl honning
mel til pynt
Slik gjør du
- Ha hvetemel, gjær, vann, salt og olivenolje i en bakebolle, og elt på medium hastighet i kjøkkenmaskin til deigen er smidig og slipper bollen, ca. 10 minutter. Dekk bollen med et klede og la deigen heve i ca. 45 minutter, eller til dobbel størrelse.
Når deigen eltes i kjøkkenmaskin, vil temperaturen stige gradvis. Tidligere var det anbefalt å lunke væsken til 37 °C, men ved tilstrekkelig elting i maskin kan temperaturen stige for mye og gjærcellene kan dø. Elter du for hånd, eller ikke har mulighet til å elte lenge nok, vil ikke temperaturen stige så mye. Da kan væsken med fordel lunkes til 37 °C for raskere heving.
- Ha deigen ut på et melet bakebord. Del den i 16 eller 32 emner. Form til spisse kuvertbrød. Etterhev i ca. 30 minutter.
- Smelt honning og pensle kuvertbrødene rett før steking. Sikt gjerne mel over.
Usikker på hvilken honning du skal velge? Vi heier på norske produsenter - velg norsk honning når du har mulighet. I tillegg finnes det utallige typer å velge i. Lær mer om honning her!
Stek kuvertbrødene ved 225 °C i ca. 30 minutter. Avkjøl på rist.
Kilde: Opplysningskontoret for brød og korn, www.brodogkorn.no