Kuvertbrød med honning

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Kuvertbrød med honning er små, deilige hvetebrød penslet med honning.

Ingredienser

porsjoner
  • 12 dl vann
  • 1 pk gjær
  • 2 kg hvetemel
  • 2 ss salt
  • 1 dl olivenolje
  • 1 dl honning

mel til pynt

Slik gjør du

  1. Ha hvetemel, gjær, vann, salt og olivenolje i en bakebolle, og elt på medium hastighet i kjøkkenmaskin til deigen er smidig og slipper bollen, ca. 10 minutter. Dekk bollen med et klede og la deigen heve i ca. 45 minutter, eller til dobbel størrelse.

    Når deigen eltes i kjøkkenmaskin, vil temperaturen stige gradvis. Tidligere var det anbefalt å lunke væsken til 37 °C, men ved tilstrekkelig elting i maskin kan temperaturen stige for mye og gjærcellene kan dø. Elter du for hånd, eller ikke har mulighet til å elte lenge nok, vil ikke temperaturen stige så mye. Da kan væsken med fordel lunkes til 37 °C for raskere heving.

  2. Ha deigen ut på et melet bakebord. Del den i 16 eller 32 emner. Form til spisse kuvertbrød. Etterhev i ca. 30 minutter.
  3. Smelt honning og pensle kuvertbrødene rett før steking. Sikt gjerne mel over.

    Usikker på hvilken honning du skal velge? Vi heier på norske produsenter - velg norsk honning når du har mulighet. I tillegg finnes det utallige typer å velge i. Lær mer om honning her!

Stek kuvertbrødene ved 225 °C i ca. 30 minutter. Avkjøl på rist.

Kilde: Opplysningskontoret for brød og korn, www.brodogkorn.no